SEGRE

Troben el cadàver d'un barranquista espanyol desaparegut fa nou mesos

Vista general de la presa Gigerwald a Vaettis (Suïssa).

Vista general de la presa Gigerwald a Vaettis (Suïssa).EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El cadàver del barranquista espanyol Diego Maeztu, desaparegut el 12 d’agost de 2020 en un accident en el qual també van morir els seus tres companys, ha estat finalment trobat a la zona de Vattis, a San Galo (est de Suïssa) on va ocórrer el succés, va informar aquest dimarts la premsa helvètica. El diari local "Neue Zurcher Zeitung" no va donar detalls sobre el lloc i les circumstàncies de la troballa, però sí que va indicar que el cos sense vida va poder ser recuperat en una zona pròxima als colls de Parlitobel, on es va produir l’accident.

Maeztu, de 38 anys i resident a la localitat navarresa d’Allo, es va veure sorprès per una forta tempesta quan feia barranquisme juntament amb els seus companys Mikel Lasa (33 anys), Mikel Zabalza (29) i Tontxu González (48).

Els cadàvers d’aquests tres barranquistes, que com Maeztu tenien àmplia experiència en aquest esport, van ser trobats poc després de l’accident ocorregut fa nou mesos al proper embassament de Gigerwald.

La recerca de Maeztu després dels primers dies es va veure dificultada per la pluja.

Les zones alpines de Suïssa són una destinació freqüent per als amants del barranquisme i són també habituals els accidents relacionats amb aquest esport de risc al país centreeuropeu.

El pitjor de les últimes dècades es va produir el 1999, quan divuit esportistes i tres guies d’Austràlia, Sud-àfrica, Nova Zelanda, el Regne Unit i Suïssa van morir en una riuada quan feien barranquisme al canó de Saxetbach, a la turística zona d’Interlaken (centre del país).

tracking