SEGRE

RELIGIÓ EQUIPAMENTS

Quants centres de culte hi ha a Lleida i de quantes religions?

Pertanyents a deu confessions religioses || La gran majoria són esglésies catòliques, seguides de centres evangèlics i islàmics

Pregària del ramadà als Camps Elisis, el passat 13 de maig.

Pregària del ramadà als Camps Elisis, el passat 13 de maig.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La província de Lleida compta ja amb prop de 2.000 centres de culte de deu confessions religioses diferents. Encara que els espais consagrats al catolicisme continuen sent una aclaparadora majoria amb 1.836 del total de 1.950 centres per a la pràctica de la religió −cosa que representa un 94%− segons l’últim recompte elaborat per la direcció general d’Assumptes Religiosos i publicat a Catalunya Religió, l’any passat hi havia a les comarques lleidatanes 48 centres de culte evangèlics, 27 d’islàmics, 14 d’orientals i dotze de Testimonis de Jehovà.

Així mateix, hi ha quatre temples per professar el budisme (dos a Lleida, un a Llardecans i un altre a la Granadella), tres adventistes del setè dia (a Lleida, Aitona i Esterri d’Àneu), dos de Jesucrist dels Sants dels Últims Dies (a Lleida i la Seu d’Urgell) i només n’hi ha un d’hinduista a tota la província, concretament a la capital. En la categoria d’altres religions, s’inclouen tres espais al Segrià i la Noguera.

Per comarques, aquesta última concentra un major nombre de centres religiosos amb un total de 291. La majoria són catòlics (96,2%), encara que també hi ha cinc espais evangèlics, tres d’islàmics, un d’oriental i un altre de Testimonis de Jehovà.

La segueixen de prop el Pallars Jussà, amb 264 recintes de culte; l’Alt Urgell, amb 245; el Segrià, amb 225; i el Pallars Sobirà, amb 202.

tracking