SEGRE

TRÀNSIT SEGURETAT

Retrovisors i ABS, en el punt de mira de la nova norma de la ITV

Els problemes amb aquests elements passen a ser una falta greu a partir d'avui amb una reforma que té normes més estrictes || En aquests casos no es podrà circular

Un vehicle passant ahir la ITV al centre de Certio de l’Alt Urgell.

Un vehicle passant ahir la ITV al centre de Certio de l’Alt Urgell.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un mal funcionament del sistema antibloqueig de frens (ABS) d’un vehicle o que un retrovisor presenti la possibilitat de despreniment és a partir d’avui motiu pel qual la inspecció tècnica dels vehicles (ITV) serà desfavorable i inhabilitarà el turisme o vehicle pesant afectat per circular per la via pública, amb l’única excepció del trasllat al taller. Fins ara aquestes dos causes se saldaven com un defecte lleu que les estacions d’inspecció feien constar als butlletins de les revisions però que no impedien la circulació dels vehicles.

Ara, en canvi, passen a considerar-se faltes greus, per la qual cosa la revisió és desfavorable. Les estacions donen dos mesos de termini per tornar a sotmetre’s a una inspecció.

Fonts de Certio, empresa encarregada de realitzar les ITV a l’estació de la Seu d’Urgell, van explicar que la ubicació no reglamentària d’un retrovisor també passa a ser motiu de falta greu. Fins ara únicament miraven que aquests sistemes de visió no estiguessin deteriorats i impedissin una correcta visió, van indicar les fonts. També passa a considerar-se com una falta greu, que inhabilita el vehicle per circular, una mala visibilitat del comptaquilòmetres o del marcador de velocitat digital.

El canvi normatiu permet als conductors que vagin a les estacions la possibilitat d’acreditar el permís de circulació a través de l’aplicació del Registre General de Vehicles de la Direcció General de Trànsit Mi DGT. Fins ara era requisit indispensable presentar aquest permís de forma física.

Pel que fa a la fitxa tècnica, van indicar, continua sent obligatori presentar el document en format paper. L’actualització de la ITV té com a objectiu, van indicar des de Certio, “incrementar les garanties de seguretat a la carretera” així com “adequar la revisió a les noves tecnologies”. Aquesta prova, que des d’avui dimarts és més estricta, s’adapta també al Brexit, ja que els vehicles que provinguin del Regne Unit que es vulguin matricular a Espanya es consideraran models procedents de tercers països i hauran de realitzar els tràmits d’importació necessaris.

tracking