SEGRE

DNI EUROPEU

Així és el nou DNI Europeu, obligatori des del 2 d'agost

La nova versió del document d’identitat electrònic incorpora novetats com paraules en anglès i actualitza la seua imatge

Així és el nou DNI Europeu, obligatori des del 2 d'agost

Així és el nou DNI Europeu, obligatori des del 2 d'agostEFE/ Fernando Villar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, ha presentat aquest dimecres el DNI Europeu, la nova versió del document d’identitat electrònic que actualitza la seua imatge i incorpora noves mesures de seguretat, tant visibles com invisibles, i que es podrà emportar al mòbil.

L’actriu Luisa Martín, la inspectora Miralles en la sèrie de televisió 'Servir i protegir', ha estat la primera persona en rebre el nou DNI en un acte celebrat a Móstoles (Madrid), on Marlaska ha estat acompanyat pel director general de la Policia, Francisco Pardo, i per la delegada del Govern a Madrid, Mercedes González, entre altres autoritats.

Aquest nou model de DNI Europeu s’emmarca en el Programa d’Identitat Digital de la Policia Nacional, finançat amb fons de la Unió Europea i que compta amb una dotació global de 25 milions d’euros, dels quals 6,5 s’invertiran el 2021.

El programa treballa en l’actualitat en el desenvolupament d’una aplicació gratuïta que permetrà pròximament a qualsevol ciutadà l’acreditació de la identitat i l’ús de la signatura electrònica des del dispositiu mòbil.

La Policia Nacional, juntament amb La Fábrica Nacional de Moneda i Timbre, ha dissenyat un suport que inclou característiques materials, tècniques, de seguretat, funcionals i d’usabilitat conformes amb les necessitats de l’era digital.

Entre els canvis introduïts, el nou DNI inclou la denominació en anglès 'National Identity Card', i en l’anvers s’ha afegit també el codi de dos lletres de l’Estat membre (ÉS en el cas d’Espanya), imprès en negatiu en un rectangle blau i envoltat de dotze estrelles grogues.

Gran-Marlaska ha destacat en la presentació el lideratge d’Espanya en identitat electrònica, al qual ha contribuït "enormement" la Policia Nacional i ha traslladat la intenció d’Interior que el nou document "pugui ser fet servir per tots els espanyols, perquè es beneficiïn de les oportunitats que ofereixen les tecnologies de la informació en la seua aplicació al comerç electrònic i a l’Administració Electrònica".

La creació del DNI Europeu respon al compliment d’un reglament que serà d’obligat compliment per a tots els Estats de la UE a partir del proper 2 d’agost.

En els propers mesos està previst també el llançament del DNI Exprés, un sistema d’expedició semiautomàtic que reduirà els temps d’espera en les renovacions ordinàries i incrementarà la seguretat obtenint la fotografia "in situ".

A més, s’augmentarà el nombre de llocs d’actualització desassistida del DNI electrònic, per facilitar al ciutadà la renovació dels certificats digitals; i el pagament de taxes mitjançant targeta bancària.

tracking