SEGRE

MEDI AMBIENT DIA MUNDIAL

Jordà anuncia una llei contra els envasos d'un sol ús

La consellera participa en una recollida d'escombraries a la platja del Somorrostro de Barcelona || Lleida celebra l'Aplec del Riu

La consellera Teresa Jordà recollint residus ahir a Barcelona.

La consellera Teresa Jordà recollint residus ahir a Barcelona.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d’Acció Climàtica, Teresa Jordà, prepara una nova llei per actuar amb “contundència” per reduir els envasos d’un sol ús i promoure els reutilitzables. Així ho va anunciar ahir des de la platja del Somorrostro de Barcelona, on va participar en una recollida d’escombraries en el marc de la Ultra Clean Marathon.

Coincidint amb el Dia Mundial del Medi Ambient, Jordà va detallar que el seu departament treballa en el desenvolupament de dos avantprojectes de llei per minimitzar la producció de residus i impulsar l’economia circular. Un d’aquests serà la llei d’embalatges de Catalunya i anirà dirigit a la indústria perquè eviti embalatges excessius.

L’altre serà la llei de residus, que regularà la gestió de les escombraries. Segons Jordà, “reciclar està molt bé”, però ara cal “reduir i reutilitzar” perquè “ens aportaran molta més qualitat de vida”.

“És absolutament absurd que anem a una botiga i que comprem un quilo de plàtans que estiguin en una safata de porexpan embolicada amb plàstic”, va dir la consellera, que va declarar la “guerra al concepte d’un sol ús”. El departament d’Acció Climàtica va recordar que els coberts i plats, bastonets de les orelles, palles o recipients de plàstic per a aliments tenen els dies comptats, ja que, tal com estableix Brussel·les, el 3 de juliol quedarà prohibida la venda de qualsevol producte de plàstic d’un sol ús.

La mesura arriba després de la prohibició de la venda de les bosses d’aquest material, vigent des de l’1 de gener del 2021. A Lleida es van organitzar ahir una sèrie d’activitats esportives, culturals i de divulgació per celebrar l’Aplec del Riu, amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.

A primera hora del matí es va celebrar una ruta amb bicicleta pel camí del riu, des de la Mitjana fins als aiguamolls de Rufea, acció que va donar el tret de sortida de la jornada. Paral·lelament, van desenvolupar visites guiades al patrimoni històric del Segre, des de les comportes i el canal de Seròs, fins al Molí de Sant Anastasi, a la Bordeta.

La iniciativa continuarà avui..

tracking