SEGRE

EDUCACIÓ ACCÉS A LA UNIVERSITAT

Selectivitat protegida

Selectivitat protegida

Selectivitat protegida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A mesura que s’atansa dimarts, els nervis augmenten per als 2.295 alumnes lleidatans que s’enfrontaran a la selectivitat, que celebrarà els dies 8, 9, 10 i 11. Serà la segona de l’era Covid, però aquesta vegada la situació epidemiològica és molt millor que durant les proves de l’any passat.

Llavors, es van celebrar al juliol, un mes més tard del que és habitual, amb la pandèmia desbocada i la ciutat de Lleida i sis municipis del Baix Segre confinats. Les proves es van programar per primera vegada durant quatre dies i es van estrenar tres seus noves, Tàrrega, Temp i Vielha, que es van afegir a la capital i la Seu d’Urgell, per evitar desplaçaments.

Els estudiants van haver d’examinar-se amb mascareta i es va flexibilitzar el temps i l’optativitat, tenint en compte que els centres van estar tancats dos mesos i es va oferir docència online. Aquesta vegada, la selectivitat recupera les dates habituals, però manté els quatre dies, les cinc seus i la flexibilitat, decisió que elogien els alumnes.

Creuen que els pot beneficiar respecte als seus antecessors, perquè aquest curs la docència ha estat híbrida (combinació de classes presencials i un dia o alguns a la setmana, online) i no totalment telemàtica, de manera que diuen que perden coneixements. L’única mesura anti-Covid que es flexibilitza és la separació, que serà d’un metre i mig en lloc dels dos de l’any passat.

Alguns alumnes creuen que haver tingut més classe presencial els beneficiarà respecte a l’edició passada

Els estudiants asseguren que ja han incorporat la mascareta al seu dia a dia escolar, de manera que no els molestarà gaire haver de portar-la durant la selectivitat. La majoria van a classes de repàs als seus instituts per refrescar els continguts del curs, encara que algun centre ha preferit impartir classes online per evitar possibles contagis que els impedeixin d’acudir a les proves, després de tant esforç.

Alguns alumnes reconeixen que han reduït el seu contacte social per precaució, encara que d’altres diuen que també surten per airejar-se. En tot cas, estudiaran fins a l’últim moment per aconseguir la nota que els permeti entrar en la carrera desitjada.

Selectivitat protegida

Selectivitat protegida

Selectivitat protegida

Selectivitat protegida

Selectivitat protegida

Selectivitat protegida

Selectivitat protegida

Selectivitat protegida

tracking