SEGRE

ACCIONS EDUCACIÓ

En marxa una app per denunciar violència a l'escola

Gonzàlez-Cambray, a l’esquerra, rellevarà Bargalló, a la dreta.

Gonzàlez-Cambray, a l’esquerra, rellevarà Bargalló, a la dreta.EUROPA PRESS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El departament d’Educació posarà en marxa avui una nova aplicació anomenada UsApps per poder denunciar violències a l’escola. Així ho va anunciar ahir el conceller Josep Gonzàlez-Cambray en una entrevista a RAC1, en què va explicar que en els últims dos mesos s’han presentat fins a cent vuitanta-tres denúncies per violències en l’entorn escolar, la majoria de casos d’assetjament entre companys. Gonzàlez-Cambray va remarcar que la violència a l’escola és “una realitat que existeix i cal erradicar”. Qualsevol persona podrà presentar una denúncia al web i després es farà un seguiment per recollir informació “com més aviat millor”.

L’aplicació UsApps pretén facilitar que es denunciïn senzillament els casos d’assetjament escolar perquè els especialistes de la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència puguin actuar amb la “màxima fermesa i contundència”. Cambray va destacar que, més enllà d’educar amb el currículum competencial, els centres han de prestar un “acompanyament emocional” i ensenyar a “ser persones i a conviure”.

Pla del Govern de centres Lliures de Violència

L’aplicació i la Unitat de Suport a l’Alumnat en Situació de Violència formen part del Pla Escolrs Lliures de Violències 2021-2026 que es va presentar al març passat per donar resposta a totes les situacions de violència en l’àmbit educatiu, com les sexuals i d’odi. També ofereix protecció a les que tinguin lloc fora de les escoles.

tracking