SEGRE

JORNADES MEDI AMBIENT

Lleida tanca un cap de setmana dedicat a descobrir el que envolta el riu Segre coincidint amb el dia mundial dedicat a la naturalesa

Lleida tanca un cap de setmana dedicat a descobrir el que envolta el riu Segre coincidint amb el dia mundial dedicat a la naturalesa || Amb activitats per conscienciar els més petits

La família Valgañón Bertrán va aprendre què es pot fer a la natura a través de les bitlles.

La família Valgañón Bertrán va aprendre què es pot fer a la natura a través de les bitlles.M. MARQUÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Aquest cap de setmana l’ajuntament de Lleida va celebrar l’Aplec del Riu, amb motiu de la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, en el qual va organitzar una sèrie d’activitats esportives, culturals, històriques i naturalistes al voltant del riu Segre i sobre les diferents espècies que habiten en espais periurbans. Al llarg de les dos jornades es van fer visites al patrimoni històric com la séquia de Torres o el Molí de Sant Anastasi de la Bordeta, rutes amb bicicleta fins als aiguamolls de Rufea, així com activitats d’observació i investigació de la fauna i flora del riu i l’entorn. Totes anaven destinades a gent gran, però sobretot a petits, per conscienciar-los en la cura del medi ambient.

Amb aquest objectiu, ahir, al parc de la Mitjana, es van llegir contes al costat del riu, hi va haver espectacles de titelles i es van organitzar diversos jocs, en què els menors van haver de pescar diferents espècies i endevinar quines eren autòctones o invasores, com el cranc de riu americà; fer un puzle de les parts del cos d’ocells i endevinar la seua alimentació o jugar al Memory per conèixer les espècies que viuen en un riu i eliminar els elements que no hi ha d’haver, com restes d’escombraries. La jornada es va tancar amb un concert a l’aire lliure al parc.

El tinent d’alcalde de Transició Ecològica, Sergi Talamonte, va defensar la lluita contra el canvi climàtic, que provoca que hi hagi menys pluges, i va confiar a aconseguir més cabdal per al riu, fet que afavoriria la fauna i eliminaria matèria orgànica.

També va apostar per continuar estenent la recollida selectiva de residus porta a porta i que Lleida segueixi sent líder en energia fotovoltaica per a l’autoconsum.

Aprendre amb jocs què està permès o prohibit al medi

La família Valgañón Bertrán va ser una de les desenes que ahir van anar fins a la Mitjana a descobrir els espais naturals a través dels jocs. El Roger, mentre jugava a bitlles, aprenia què és el que no es pot fer al bosc. “No s’hi pot fer foc, deixar els gossos sense lligar, arrancar flors ni trencar el mobiliari i, sobretot, tirar restes d’escombraries a terra.” Mentrestant, la seua germana Laia va aprendre què és el que sí que s’hi pot fer. “A la Mitjana es pot anar amb barca, en bici, observar els ocells amb prismàtics, fer fotos i jugar a fet i amagar.”

La família Valgañón Bertrán va aprendre què es pot fer a la natura a través de les bitlles.

La família Valgañón Bertrán va aprendre què es pot fer a la natura a través de les bitlles.M. MARQUÈS

tracking