SEGRE

Descobreix com et pots estalviar fins a 450 euros en la declaració de la renda

El termini per presentar la declaració finalitza el 30 de juny

Descobreix com pots estalviar fins 450 euros en la declaració de la renda

Descobreix com pots estalviar fins 450 euros en la declaració de la renda

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

És l’últim mes per presentar la declaració de la renda 2020, un exercici que està sent complex per als més de 4 milions d’espanyols que s’han vist afectats per algun tipus d’ERTO (total o parcial). Com que el SEPE compta com un segon pagador, el llindar perquè la declaració de la renda sigui obligatòria descendeix a 14.000 euros anuals, des dels 22.000 euros percebuts per aquells que tenen un únic pagador (sempre que l’import percebut pel segon pagador superi els 1.500 euros).

Molts contribuents ho estan deixant per a l’últim moment, la qual cosa pot suposar un problema, i és que segons dades pròpies de TaxDown, el 80 % dels contribuents reconeix que necessita demanar ajuda per poder presentar la declaració correctament, i encara amb aquesta ajuda externa, cada any a Espanya es presenten més de 900.000 declaracions amb algun tipus d’error.

L’escassetat de solucions presencials impulsa, la digitalització del procés. L’AEAT posa a disposició dels ciutadans un programa informàtic per a la realització de la declaració, però els contribuents han d’incloure de forma manual totes les seues dades incloses les deduccions que tenen de dret, moltes d’elles desconegudes.

TaxDown, col·laborador Social de l’AEAT, és una empresa emergent que ofereix als contribuents una manera senzilla de fer la declaració de la renda per internet, en uns quants clics i que ja ha estalviat als seus usuaris un total de més de deu milions d’euros durant els dos mesos d'aquesta campanya.

De les 10 deduccions autonòmiques que poden aplicar-se els catalans, més de la meitat pertanyen a l'àmbit familiar i a l’habitatge. És vital comprendre cada cas individual, ja que en cada circumstància s’aplicaran unes deduccions concretes. Com a cas pràctic, imaginem un contribuent català menor de 40 anys amb ingressos de fins 22.000€ a l’exercici anterior, amb un únic pagador, 2 fills compartits amb la seua parella (2018 i 2020), amb despeses de guarderia i un habitatge de lloguer. L’esborrany d’Hisenda li sortiria a tornar 314€. Però utilitzant l’eina de TaxDown, per fer la declaració de la renda li sortiria a tornar 764€, una diferència de 450€, perquè TaxDown inclou totes les deduccions, fins i tot les autonòmiques, a diferència de l’esborrany. A causa de les circumstàncies tan excepcionals, el risc d’imprecisions a l’esborrany és bastant més possible de l’habitual.

Segons dades de l’Agència Tributària i el Portal de Transparència del ciutadà, gairebé 6 milions d’espanyols confirmen el seu esborrany d’Hisenda sense comprovar si li han aplicat, entre altres qüestions, les deduccions autonòmiques. Això es tradueix en més de 9.000 milions d’euros no deduïts i que podrien suposar un gran estalvi.

Com a Colaborador Social de l’AEAT (Agència Espanyola d’Administració Tributària) quan l’usuari es registra i introdueix les seues dades d’identificació fiscal (casella 505 de l’exercici 2020, identificació mitjançant Cl@ve PIN d’Hisenda o el número de referència), la plataforma dona accés a la informació del contribuent directament de l’Agència Tributària.

L’usuari només ha de confirmar les seues dades i contestar a entre 6 i 15 preguntes senzilles sobre la seua situació fiscal, per poder aplicar totes les deduccions possibles que li corresponen. Uns segons després la plataforma oferirà el resultat del càlcul TaxDown i el del seu esborrany|esborrador, perquè el contribuent pugui comparar. L’app està disponible tant a Android com en iOS.

tracking