SEGRE

Els llocs de treball més sol·licitats a Catalunya

Atenció al client.

Els llocs de treball més demandats a Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest mes de maig a Catalunya, el rànquing dels professionals més demandats, segons la plataforma de recerca d’ocupació Infojobs el lidera el de teleoperador/a, representant comercial i venedor/a. Repeteix un mes més en aquesta classificació el desenvolupador/a de software confirmant així la consolidació del sector TIC i l’auge en la demanda de professionals especialitzats.

Les categories Comercial i vendes, amb el 12,5% del total, Compres, logística i magatzem (11%), Atenció a clients (10%) i Professions, arts i oficis (9,5%) i Atenció a clients (10%) són les que més vacants reuneixen a Catalunya durant el mes de maig (43%).

Entre les categories que més creixen aquest mes destaquen Atenció a clients que amb gairebé 4.400 vacants i Professions, arts i oficis, amb 3.779 vacants, es disparen fins a gairebé un 40%. Segueix Compres, logística i magatzem, amb 4.324 vacants, puja un 24% respecte al mes anterior. Per la seua part, Turisme i Restauració, amb gairebé 1.968 vacants, també ha tingut un creixement rellevant. Aquesta categoria registrat dades relativament baixes els últims mesos i encara que ha augmentat significativament el seu volum, continua lluny de les xifres pre-Covid, ja que el maig de 2019 va registrar prop de 6.600 vacants (un 70% més respecte a aquest any).

Les categories professionals que han registrat un volum similar són Informàtica i telecomunicacions, que amb 3.210 vacants al maig decreix lleugerament (-4%) i Comercial i vendes que descendeix fins a 5.002 vacants (-2%).

Finalment, l’únic sector que cau respecte al mes anterior és Finances i banca, que amb poc més de 500 vacants disminueix un 19%.

Infojobs va registrar el mes de maig passat un creixement en la majoria de les categories professionals, amb un total de 39.896 vacants d’ocupació|ús per treballar en Catalunya, un 21% més que l’abril (32.932). El maig de 2020 es van oferir 18.683 llocs de feina, amb  una variació interanual positiva (+113%).

Aquest increment respecte a l’any anterior s’ha de considerar tenint en compte el confinament viscut per controlar la primera ona|onada de contagis que va portar a la paralització de l’economia. Així, si comparem les dades d’aquest any amb els de maig de 2019, observem que es van registrar per llavors 67.229 vacants, la qual cosa significa una caiguda d’un 41%.

El repunt observat en InfoJobs coincideix amb les dades publicades per la Seguretat Social i el Ministeri de Treball a nivell nacional al maig. Aquest mes ha deixat un balanç positiu, amb generació d’ocupació|ús i una intensa baixada de l’atur|aturada propiciat per la imminent campanya d’estiu que ha accelerat les contractacions. La bona evolució en el control de la pandèmia (reducció de l’índex de contagis i l’avenç|avanç a la campanya de vacunació) també ha estat un factor decisiu per a la recuperació dels indicadors d’ocupació|ús.

El mercat laboral ha sumat 211.923 nous afiliats a la Seguretat Social al maig, fins un total de 19,26 milions d’ocupats, i l’atur|aturada segueix a la baixa registrant el seu descens més gran|important de la sèrie històrica amb 129.378 aturats menys. Així mateix, s’ha reduït en 60.000 els professionals afectats per un ERTO. Per tant, les dades conviden l’optimisme ja que mantenen la corba|revolt de recuperació vista els mesos passats i fan presagiar una millora en els pròxims.

tracking