SEGRE

Sense màscara a l'aire lliure “potser” aquest mes

Segons Simón, gràcies a l’avenç de la vacunació, que aquesta setmana a Lleida és
sobretot per a segones dosis, per la qual cosa hi haurà menys cites per a la primera

Imatge d’arxiu de persones per l’Eix de Lleida amb mascareta.

Imatge d’arxiu de persones per l’Eix de Lleida amb mascareta.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El director del Centre de Coordinació d’Alertes i Emergències Sanitàries (CCAES), Fernando Simón, va considerar ahir que al juliol, “o fins i tot abans”, podria deixar de ser obligatòria la mascareta en exteriors. “Crec que el juliol, o fins i tot abans, pot ser una bona data per plantejar deixar d’utilitzar les mascaretes als exteriors”, va afirmar, malgrat que va precisar que “hi haurà àmbits en els quals serà molt difícil deixar-les fins que no hi hagi un gran percentatge de la població vacunada”.

De la mateixa forma, va al·legar que “també és necessari recordar que per deixar d’utilitzar màscares cal modificar una llei, i això porta el seu temps”.

D’altra banda, la major part de vacunes contra la Covid disponibles aquesta setmana a Lleida seran per a segones dosis de Pfizer, Moderna i AstraZeneca, per la qual cosa hi haurà menys cites per programar primeres vacunacions.

Actualment, la campanya se centra en les persones de 45 a 49 anys, tot i que encara queden persones majors de 50 anys per vacunar-se. En concret, el 30% de lleidatans de 50 a 59 anys encara no ha rebut la primera dosi.

Mentrestant, Salut encara no ha anunciat quan obrirà el torn per a les persones de 40 a 44 anys. Aquesta franja dels nascuts als anys 70 és la més nombrosa i encara queden 56.700 lleidatans de 40 a 49 anys pendents de rebre la primera dosi, i un total d’1,3 milions de catalans.

A Lleida, el 25,7% de la població ja està immunitzada i el 40,8% té una dosi.

tracking