SEGRE

TECNOLOGIA EMPRESES

Lleida, pionera en eSports en català

L'empresa Gamesports Lleida va ser la primera a retransmetre en aquesta llengua la competició de League of Legends || Organiza activitats, tornejos i tertúlies relacionades amb els videojocs

Noé Bosch, al centre, amb Marc Álvarez i Lluc Ortega, dos narradors de Gamesports Lleida.

Noé Bosch, al centre, amb Marc Álvarez i Lluc Ortega, dos narradors de Gamesports Lleida.M.E.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El confinament va obrir les portes a noves formes d’entreteniment, moltes de les quals relatives al consum d’internet. Aquest va ser el cas de Gamesports Lleida, una empresa lleidatana de creació de contingut i competicions en línia relacionades amb els eSports (esports electrònics, com competicions de videojocs), la popularitat dels quals ha viscut un ascens meteòric al llarg dels últims anys a través de retransmissions en viu.

El que va començar sent un projecte final de màster es va acabar materialitzant gràcies a la iniciativa de Noé Bosch i Francesc Flores, que a inicis del confinament a causa de la pandèmia de la Covid-19 van formar la firma per tal de promocionar els esports electrònics i atansar-los al públic a través de l’entreteniment i el lleure. 

Des d’aleshores, amb la col·laboració de narradors i creadors de continguts locals, Gamesports Lleida organitza tornejos, activitats i tertúlies relacionades amb els videojocs a través del seu canal de Twitch, la plataforma de vídeo en streaming nascuda l’any 2011 que arrasa amb registres espectaculars a internet.

La iniciativa de Noé Bosch i Francesc Flores compta amb narradors i creadors de continguts locals

Al ser pioners en l’aposta pel català a la plataforma, els lleidatans van fer mèrits convertint-se en el primer (i únic) canal a retransmetre en aquesta llengua el campionat mundial de League of Legends que, amb impacte a més de quatre milions d’usuaris a la xarxa, es postula any rere any com l’esdeveniment més important per excel·lència en el sector dels videojocs.

Actualment aconsegueixen congregar desenes d’espectadors en les seues retransmissions, situant-se com el catorzè canal en català amb més seguidors. Per això, Bosch afirma que “és bonic formar part de la comunitat de videojocs catalana que, malgrat ser petita, creix dia a dia”.

Tanmateix, assenyala que el següent objectiu de Gamesports Lleida és traslladar al format físic el que fins ara han emprès en línia. “La nostra idea era llançar-nos a l’organització presencial, però ens vam trobar de ple amb el confinament. Hem sabut adaptar-nos al format digital i esperem ansiosos el moment de disfrutar dels esdeveniments presencials d’eSports”, afirma Bosch.

Els eSports han experimentat un augment significatiu d’usuaris arran de la pandèmia. Segons les últimes dades publicades, en els últims deu mesos del 2020 el sector va assolir una facturació de 940 milions d’euros, amb un creixement de més del 39% respecte al mateix període de l’any anterior. Fins i tot Microsoft s’ha unit a les competicions i fa unes setmanes va organitzar un joc en línia amb els millors usuaris d’Excel.

Celia Villalobos, del Candy Crush als eSports

L’actualitat dels videojocs també ha traspassat les línies de la política després que l’exministra Celia Villalobos protagonitzés una campanya de publicitat per conscienciar de l’ús de les pantalles. L’expolítica és una gran admiradora de les consoles i de tot el que les envolta i en el seu dia va ser enxampada jugant al Candy Crush a la seua tablet durant una intervenció del llavors president del Govern espanyol, Mariano Rajoy. Villalobos, de 72 anys, va anunciar la creació del seu propi equip d’eSports per després aclarir que es tractava d’una campanya publicitària per alertar sobre l’ús de les pantalles entre la gent gran.

tracking