SEGRE

TRIBUNALS SENTÈNCIA

Primera condemna al 'Petit Nicolás' d'un any i nou mesos

Per falsificar el DNI i té més causes obertes en contra seu

Francisco Nicolás Gómez.

Francisco Nicolás Gómez.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Audiència Provincial de Madrid ha condemnat a un any i nou mesos de presó Francisco Nicolás Gómez Iglesias, el Petit Nicolás, per falsificar un DNI perquè un amic seu fes la prova de selectivitat en el seu nom el setembre del 2012.

L’Audiència imposa així la primera condemna al jove en els diferents procediments que té oberts per delictes d’usurpació de funcions públiques, falsedat en documents oficials, suborn passiu, estafa, pertinença a grup criminal i revelació i violació de secrets.

Una condemna per un delicte de falsedat documental que tanmateix s’allunya dels 4 anys i mig de presó que demanava el fiscal a l’aplicar un atenuant per dilacions indegudes en el procediment.

A l’amic que va fer l’examen en nom seu, Manuel A.S., el condemna a un any de presó pel mateix delicte, i a la funcionària de Policia que va permetre la falsificació “per imprudència greu” li imposa una condemna de nou mesos de presó.

L’Audiència considera provat que en l’examen de selectivitat del setembre del 2012, Gómez Iglesias va planejar la suplantació amb el seu amic Manuel, i per això van demanar un duplicat del DNI del primer, però fent servir la foto del segon.

Francisco Nicolás Gómez Iglesias està pendent de sentència pel viatge que va fer a Ribadeo fent-se passar per un enllaç de la Casa Reial i la Vicepresidència del Govern i encara ha de ser jutjat per dos causes més, una de les quals és la suposada estafa a un empresari de Toledo fent-se passar per un assessor del Govern.

tracking