SEGRE

FAUNA ESTADÍSTICA

Quantes mascotes hi ha, a Lleida?

L'últim any s'han identificat més de sis animals al dia a la província, un 2,5% més que el 2019 || Suposen més del doble que el total de nens menors de 10 anys empadronats

Un veí de Lleida passeja al costat dels seus dos gossos.

Un veí de Lleida passeja al costat dels seus dos gossos.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La pandèmia i les restriccions sanitàries han accentuat les necessitats emocionals de la població a l’augmentar el desig de companyia després de viure un confinament, així com poder disposar de més temps o recursos econòmics al no poder gastar en altres extres, segons assenyalen els experts. Així ho demostren les dades de l’Arxiu d’Identificació d’Animals de Companyia de Catalunya (AIAC), que gestiona el Col·legi de Veterinaris de Catalunya, i que actualment té registrades un total de 92.446 mascotes a les comarques lleidatanes.

Això representa un augment del 2,5% respecte al 2019 i l’últim any i, malgrat la crisi sanitària i econòmica, s’ha “censat” una mitjana de més de sis animals de companyia al dia a les comarques de Ponent.

La majoria dels animals identificats són gossos (85.009), gats (6.293) i fures (815), mentre que la resta van des de conills fins a lloros, tortugues o peixos, fins i tot iguanes. En el cas dels felins cal destacar que, gràcies a les campanyes de sensibilització per part dels veterinaris, s’ha aconseguit augmentar la identificació, la qual cosa tradicionalment no es feia per ser animals que habitualment no solen sortir de les cases.

Així, els gats registrats a l’AIAC s’han multiplicat per set al llarg de l’última dècada en el conjunt de les comarques lleidatanes. Una altra dada curiosa és que a les llars lleidatanes hi ha el doble de mascotes que nens menors de 10 anys, amb un total de 40.413 de censats segons el padró a 1 de gener del 2021.

Encara que han augmentat les adopcions i compres de mascotes, no s’han reduït els abandonaments, també per causes econòmiques.

tracking