SEGRE

INFÀNCIA MÓN

Més 160 milions de nens estan obligats a treballar

Unicef i l'Organització Internacional del Treball alerten d'una situació que va en augment || La Covid agreuja el problema

Una nena ven esnacs en un carrer a Katmandú.

Una nena ven esnacs en un carrer a Katmandú.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El nombre de nens en situació de treball infantil supera els 160 milions, a l’augmentar en 8,4 milions els menors que treballen els últims quatre anys, la primera pujada en dos dècades, segons un informe presentat ahir per l’Organització Internacional del Treball (OIT) i Unicef.

L’informe també calcula que com a conseqüència de la pandèmia per a finals del 2022 uns altres nou milions de nens corren perill de ser víctimes d’aquesta pràctica, una xifra que podria augmentar a 46 milions si no s’ofereix la protecció social necessària.

Entre el 2000 i el 2016, la xifra va baixar als 94 milions de nens. “La protecció social inclusiva permet a les famílies prosseguir l’escolarització dels seus fills fins i tot en una conjuntura econòmica adversa”, va assegurar el director general de l’OIT, Guy Ryder.

L’OIT i el Fons de Nacions Unides per a la Infància (Unicef) van advertir, en vigílies del Dia Mundial contra el Treball Infantil demà 12 de juny, que la crisi sanitària i les seues conseqüències econòmiques poden ocasionar que els nens que es troben en aquesta situació treballin més hores i en pitjors condicions.

A més, molts d’ells poden caure en les pitjors formes de treball infantil a causa de la pèrdua d’ocupació i ingressos de les seues famílies i el tancament dels centres educatius com a conseqüència.

tracking