SEGRE

SUCCESSOS PARRICIDI

Troben el cadàver d'una de les dos nenes desaparegudes a Tenerife

El cos d'Olivia, de sis anys, era en una bossa al fons del mar llastada per una àncora || Declarats culpables d'assassinar els seus fills menors a Godella

Olivia i Anna, les dos nenes que van desaparèixer amb el seu pare.

Olivia i Anna, les dos nenes que van desaparèixer amb el seu pare.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El vaixell oceanogràfic Ángles Alvariño va trobar ahir el cos sense vida d’Olivia, la nena de sis anys que va desaparèixer el 27 d’abril passat juntament amb el seu pare i la seua germana Anna, de tan sols un any, a Tenerife. Es van confirmar així els pitjors presagis sobre el parador de les petites i es trenquen les esperances d’una mare, Beatriz, que sempre va creure en la tesi de la fuga.

El cadàver de la menor va ser trobat pel robot submarí de rastreig del vaixell a uns 1.000 metres de profunditat i a unes tres milles de la costa tinerfenya, dins de l’àrea en la qual des de fa més d’un mes es buscava les dos germanes i en què el geolocalitzador del telèfon mòbil de l’home es va connectar per última vegada. Les restes d’Olivia es trobaven a l’interior d’una bossa d’esports amarrada a una àncora propietat del seu pare, Tomás Gimeno. Al costat d’ella, es va trobar una altra motxilla, també llastada per l’àncora, però buida.

Una vegada traslladat a terra, el cos va ser conduït a l’Institut Forense, on hauran de confirmar la seua identitat i les causes de la mort. La nit de la desaparició, el pare de les menors s’havia embarcat en la seua llanxa, amb la qual va partir de Tenerife, i que va ser trobada a la deriva l’endemà i sense àncora, amb sis bosses. Poc després es va trobar flotant una cadira de retenció de menors per a cotxes, que utilitzava per a Anna i fa tan sols tres dies es va trobar a la mateixa zona una botella d’oxigen i un edredó, els dos objectes propietat del progenitor de les nenes.

La troballa ja ha estat comunicada a la mare de les petites, que mai no havia perdut l’esperança que fossin vives i creia que es tractava d’un segrest. Al tancament d’aquesta edició les tasques de recerca continuaven per trobar alguna pista sobre Anna i Tomás.

Crim de Godella

D’altra banda, un jurat popular ha declarat culpables d’un doble assassinat la parella acusada d’acabar amb la vida dels seus dos fills, de tres anys i sis mesos, en un ritual practicat en una casa de camp de la localitat valenciana de Godella el març del 2019. En el cas de la mare, determina que no era conscient dels fets a causa d’un brot esquizofrènic i que per tant és inimputable. El fiscal demana 50 anys de presó per al pare i el mateix temps d’internament en un centre psiquiàtric per a la mare. 

Un jove assassina la seua nòvia de 17 anys a Sevilla La Guàrdia Civil va trobar ahir el cos sense vida d’una jove de 17 anys, que presumptament hauria estat assassinada per la seua exparella, ja detingut, en una zona rural del municipi sevillà d’Estepa. La jove va ser declarada desapareguda el 3 de juny, i vista per última vegada un dia abans, quan s’hauria dirigit a la localitat estepenya, on vivia el seu exnòvio, per recollir alguns estris personals amb la previsió de tornar al matí següent al seu poble, una cosa de què ella mateixa hauria informat la seua mare. Segons van informar fonts de la investigació, el jove, de 23 anys, es va presentar a la caserna de la Guàrdia Civil d’Estepa, i va confessar que va matar la noia el mateix dia que va desaparèixer, per posteriorment desfer-se del cos en un aparcament del mateix municipi. Ell mateix va ser qui va indicar als agents la zona en la qual es trobaven les restes mortals, que va abandonar dins d’una bossa. Des que es va denunciar el cas, els investigadors mantenien totes les hipòtesis obertes en la desaparició de la dona, mare d’un nadó de quatre mesos fill del seu presumpte assassí. En cas que es confirmi la naturalesa masclista del crim, aquesta seria la víctima número 18 de violència de gènere a Espanya des de començament d’any. Des que va començar el registre el 2003 un total de 1.095 dones han estat assassinats per les seues parelles o exparelles.

tracking