SEGRE

TELEVISIÓ SOLIDARITAT

La Marató contra el coronavirus recapta 13,8 milions d'euros

La fundació dona a conèixer els 36 projectes d'investigació que finançarà

Moment en què van mostrar la recaptació total, ahir a TV3.

Moment en què van mostrar la recaptació total, ahir a TV3.TV3

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El programa solidari La Marató de TV3 va actualitzar ahir la quantitat recaptada en l’última edició, que ascendeix a 13.864.073 d’euros. Una recaptació que supera amb escreix la que es va donar de forma provisional el dia de la gala el 20 de desembre passat, que va ser de més de 3,5 milions, i que després va continuar sumant aportacions.

Els diners recaptats serviran per finançar 98 equips d’investigació que desenvoluparan 36 projectes d’investigació contra el coronavirus. La Marató s’encarrega de l’adjudicació d’aquests treballs i n’ha accelerat la tramitació a causa de l’emergència sanitària provocada per la pandèmia.

Els projectes es van anunciar ahir a la nit després de passar per un procés coordinat per l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàres de Catalunya, que n’ha analitzat un total de 229..

El director de la Fundació de La Marató, Lluís Bernabé, va detallar que aquests 98 equips que rebran finançament “no només tindran fons econòmics, sinó la solidaritat, l’esforç i la confiança de milers de persones que van donar el seu suport a un programa excepcional amb unes circumstàncies complicades”. Bernabé també va recordar que des de la seua creació La Marató ha finançat amb prop de 216 milions d’euros 949 projectes d’investigació en què han intervingut 9.350 investigadors.

TV3 i Catalunya Ràdio anuncien que La Marató d’aquest any estarà centrada en la salut mental

El programa de l’any passat es va haver d’adaptar a la normativa anti-Covid, per la qual cosa centenars d’entitats de Catalunya van organitzar 1.793 activitats solidàries adaptades a les restriccions per recaptar diners per al certamen.

Paral·lelament, TV3 i Catalunya Ràdio van anunciar ahir que celebraran l’edició número trenta del programa solidari el diumenge 19 de febrer i que estarà dedicada a la salut mental. Tractarà sobre una sèrie de malalties que afecten una de cada quatre persones en algun moment de la seua vida i s’han incrementat durant els mesos de pandèmia.

Un projecte de l’IRBLleida, entre els que seran finançats ? Un dels projectes del laboratori IRBLleida rebrà finançament de La Marató, que permetrà conèixer més sobre el coronavirus. És un dels 36 projectes seleccionats pel programa solidari entre els quals repartir els 13 milions d’euros que va recaptar des de desembre de l’any passat.

tracking