SEGRE

SALUT INICIATIVES

Música per cuidar els que ens cuiden

Cinquanta professionals sanitaris i les seues famílies participen en sessions de musicoteràpia a l'Orfeó Lleidatà || Com a homenatge després de la pandèmia

Un dels dos grups que ahir van participar en les sessions de teràpia musical a l’Orfeó.

Un dels dos grups que ahir van participar en les sessions de teràpia musical a l’Orfeó.GERARD HOYAS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cuidar els professionals sanitaris que el dia d’avui continuen lluitant en primera línia contra la Covid-19 i també els seus familiars, a qui s’ha fet extensiu el desgast de la pandèmia. Amb aquest objectiu, l’Orfeó Lleidatà va oferir ahir a aquest col·lectiu dues sessions de musicoteràpia, una activitat lúdica en la qual els instruments i les notes musicals es van convertir en una eina per afavorir el benestar emocional de petits i grans.

Van ser cinquanta professionals de l’àmbit sanitari, entre metges, infermeres, personal de serveis i l’equip de neteja els que es van beneficiar d’aquest taller impartit pels musicoterapeutes Pau Gimeno i Raquel Peremartí, que el novembre del 2019 van iniciar un projecte per portar la música als pacients a l’UCI de l’hospital Arnau de Vilanova que mesos després la crisi sanitària va interrompre. “Volem crear un espai de cohesió en el qual tots els participants es diverteixin.

I per a això posem sobre la taula tots els recursos que ens ofereix la música, perquè cada persona esculli el que li vingui més de gust per expressar les seues emocions,  sigui cantar o tocar un instrument”. .

Per la seua part, el director general de la Fundació Orfeó Lleidatà, Xavier Quinquillà, va posar en relleu l’activitat social que la institució desenvolupa des de fa vint anys, amb projectes adreçats a joves en exclusió social, residències de persones grans, centres de salut mental i persones amb discapacitat.

“Mentre no puguem reprendre les sessions de musicoteràpia a l’UCI, vam voler fer-les extensives a aquests professionals. I la veritat és que estem molt contents amb el resultat. Les cinquanta places es van omplir en molt pocs dies, així que en un futur proper haurem de plantejar-nos donar continuïtat a aquesta activitat”, va explicar Quinquillà.

En primera persona

Família Brugal Ribas

“Els mesos de la pandèmia s’han viscut molt intensament a les plantes hospitalàries i activitats com aquestes ajuden a calmar els ànims. Van ser moltes hores de treball i la família també se n’ha ressentit”, explica la Núria, anestesista a l’Arnau.

Família Casanova Sorolla

“Sóc infermer, tot i que no em va tocar estar en primera línia contra la Covid-19. Això sí, quan tothom havia de quedar-se a casa, nosaltres havíem d’estar al peu del canó, i aquest sofriment també l’han viscut les nostres famílies.”

Rock contra el càncer juvenil a la seu vella

La plaça de la Sardana del Turó de la Seu Vella va ser ahir l’escenari del segon Rock pels Xuklis, un concert organitzat per l’Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya (Afanoc) per conscienciar la societat sobre la realitat del càncer juvenil, a més de recaptar fons per a les colònies d’estiu que l’entitat ofereix als nens que pateixen aquesta malaltia i els seus germans.

El Pájaro Loco, una banda de tribut a Loquillo y los Trogloditas, i David Uclé i la Seva Banda van ser els encarregats de delectar el públic amb el seu repertori musical. Avui està prevista al mateix emplaçament la vuitena edició de la festa del Posa’t la Gorra, que en aquesta ocasió tindrà un format reduït. A partir de les 11 hores, un espectacle d’animació de Versions per Xics farà gaudir de valent els més petits.

Un dels dos grups que ahir van participar en les sessions de teràpia musical a l’Orfeó.

Un dels dos grups que ahir van participar en les sessions de teràpia musical a l’Orfeó.GERARD HOYAS

Un dels dos grups que ahir van participar en les sessions de teràpia musical a l’Orfeó.

Un dels dos grups que ahir van participar en les sessions de teràpia musical a l’Orfeó.GERARD HOYAS

tracking