SEGRE

Això és el que val viatjar a l'espai amb Jeff Bezos

La nau 'New Shepard' partirà el 20 de juliol

Jeff Bezos deixarà la presidència d’Amazon a finals d’any.

Jeff Bezos deixarà la presidència d’Amazon a finals d’any.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El proper 20 de juliol, Blue Origin, l’empresa del fundador de Amazon Jef Bezos viatjarà a l’espai amb la seua nau 'New Shepard'. El mateix Bezos va anunciar la setmana passada que formarà part del passatge juntament amb el seu germà Mark. "Des que tenia cinc anys, he somiat viatjar a l’espai. El proper 20 de juliol faré aquest viatge amb el meu germà Mark", va explicar Bezos. El 20 de juliol no és una data triada a l’atzar, ja que se celebra l’aniversari de l’arribada de l’home a la Lluna.

Per a aquest primer vol, Bezos ha subhastat quatre seients. La licitació va arrancar en 4.800.000 dòlars, però va acabar tancant-se en 28 milions. Els guanyadors, que no han revelat la seua identitat, ha pagat 28 milions de dòlars cadascú en aquesta subhasta que va atreure més de 6.300 persones de 143 països diferents. Els diners recaptats es donaran totalment a la fundació Blue Origin, que busca inspirar als joves perquè segueixin carreres|curses científiques.

El viatge constarà d’un vol suborbital d’una durada de poc més d’un quart d’hora i entre cinc i set minuts d’ingravidesa, el gran atractiu d’aquesta experiència. Els astronautes hauran de rebre un breu entrenament per pujar a la càpsula.

El coet impulsarà la càpsula fins 30 quilòmetres d’altura|alçària, on la deixarà lliure perquè continuï per inèrcia fins els 100 quilòmetres. Allà, els ocupants podran deixar-se anar els cinturons de seguretat i flotar durant uns minuts. No necessitaran escafandres, ja que la nau està pressuritzada com un avió convencional. Per al descens, la càpsula caurà a plom fins que desplegui els seus tres grans paracaigudes.

A més de Bezos, Elon Musk, fundador de Tesla, ja ha anunciat també la seua primera missió en què participaran quatre civils, ja seleccionats.

tracking