SEGRE

METEOROLOGIA PREVISIÓ

El Segrià supera els 37 graus i avui podria arribar als quaranta

El Segrià supera els 37 graus i avui podria arribar als quaranta || Alerta groga del Meteocat a Ponent per la previsió que els termòmetres es disparin

Afluència de banyistes ahir fugint de la calor a Sant Llorenç de Montgai, a la imatge.

Afluència de banyistes ahir fugint de la calor a Sant Llorenç de Montgai, a la imatge.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La primavera arriba a la fi amb unes temperatures més pròpies de l’estiu més tòrrid. Diversos municipis del Baix Segre, com Alcarràs i Seròs, van superar ahir els 37 graus. La previsió és que avui els termòmetres s’enfilin fins als quaranta. Davant d’aquest escenari, el Meteocat ha decretat per avui alerta groga per altes temperatures a les comarques de Ponent i el Solsonès.

I és que, amb 37,4 graus centígrads de temperatura màxima, Alcarràs va registrar ahir la segona temperatura més elevada de tot Catalunya, només superada per la de Cabanes, a l’Alt Empordà, on van arribar als 37,6. Seròs va tenir la tercera, amb 37,3 graus. A Aitona, el mercuri va pujar fins als 36,9 graus, exactament els mateixos que a l’estació meteorològica de la Femosa, al terme municipal de Lleida. D’altra banda, a Fraga van assolir els 36,3 graus a les tres de la tarda. D’aquesta manera, Catalunya va patir el dia més calorós en el que va de 2021.

Alcarràs, amb 37,4 graus, va registrar la segona marca més alta de Catalunya, i a Seròs van arribar als 37,3

El Meteocat preveu per avui un dia encara més tòrrid a les comarques de Ponent i ha emès una alerta groga davant de la previsió que les temperatures assoleixin els quaranta graus en alguns punts del Segrià. El cel serà clar i farà sol durant tota la jornada, encara que podrien generar-se algunes tempestes en punts del Pirineu. Aquests fenòmens tempestuosos seran més probables dimarts, quan les temperatures retrocediran i creixeran els núvols a tota la zona de muntanya, des d’Aran fins a l’Alt Urgell. Dimecres serà un dia més insegur, però amb poca probabilitat de pluja. Tanmateix, dijous s’esperen precipitacions generalitzades, segons el Meteocat, no només al Pirineu sinó també a les comarques de Ponent. Tot i així, els núvols s’alternaran amb el sol.

Aquesta onada de calor ha arribat quan la gran majoria de piscines públiques continuen tancades. Això va provocar que ahir s’omplissin les de clubs privats i també les zones de bany a llacs i rius com les de Sant Llorenç de Montgai i Camarasa. En aquest sentit, val a dir que l’accés a aquesta última ahir era lliure, ja que està previst que el servei de vigilància entri en funcionament a partir del cap de setmana vinent.

tracking