SEGRE

COVID IMMUNITAT

Els anticossos perduren 12 mesos després del contagi i augmenten amb la vacuna

Els anticossos perduren 12 mesos després i augmenten amb la vacuna

Els anticossos perduren 12 mesos després del contagi i augmenten amb la vacuna

Els anticossos perduren 12 mesos després del contagi i augmenten amb la vacunaEFE/MIGUEL GUTIÉRREZ/ Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els anticossos que es generen com a resposta davant la infecció pel SARS-CoV-2 perduren entre els sis i els dotze mesos després del contagi, protegeixen contra les diferents variants que circulen i fins i tot es potencien amb les vacunes.

Ho ha comprovat un equip internacional de científics liderat pel nord-americà Michel Nussenzweig, cap del Laboratori d’Immunologia Molecular de la Universitat Rockefeller i investigador del Instituto Médico Howard Hughes, i els resultats apareixen avui publicats a la revista "Nature".

Els investigadors han comprovat que els anticossos continuen evolucionant durant un període de 6 a 12 mesos i que es potencien quan la persona que va patir la infecció rep la vacuna, per la qual cosa han conclòs que la immunitat davant la covid-19 podria ser duradora.

Michel Nussenzweig i els seus col·legues van analitzar, fins arribar a aquestes conclusions, les mostres de sang de 63 persones que s’havien recuperat de la covid-19 l’any anterior.

D’elles, 26 havien rebut ja almenys una dosi de les vacunes de Moderna o de Pfizer-BioNTech, i van comprovar que entre els 6 i els 12 mesos després la gamma d’anticossos produïts havia augmentat tant en abast com en potència.

Posteriorment, quan els individus van ser vacunats, van passar a produir anticossos "altament eficaços" contra les diferents variants que circulen ja del SARS-CoV-2.

Un any després de la infecció, l’activitat neutralitzadora contra totes les formes del virus incloses en aquest estudi era menor entre les persones que no havien estat vacunades que en les que sí que ho havien estat.

Això, segons els resultats de la investigació, suggereix que la vacunació augmenta la immunitat en els qui ja han patit la malaltia.

Els investigadors han apuntat a més que si les cèl·lules evolucionen d’una manera similar en les persones vacunades que no havien patit la malaltia, una vacuna "de reforç" programada d’una forma adequada podria ser capaç també de generar una immunitat protectora contra les variants del virus que circulen pel món.

tracking