SEGRE

Alerten d'un atac de 'phishing' a clients de BBVA, CaixaBank i Banco Santander

Alerten d'estafes amb enviaments de SMS

Alerten d'estafes amb enviaments de SMS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cada vegada són més freqüents les campanyes de phishing i tot i que s’alerta i se n’informa contínuament, encara són moltes les persones que cauen en la trampa. L’OSI (Oficina de Seguretat de l’Internauta) ha tornat a detectar diverses campanyes de phishing, en aquest cas afectant 3 entitats bancàries ubicades a Espanya: BBVA, CaixaBank i Banco Santander.

Aquestes s’estan distribuint tant per correu electrònic com per SMS i segueixen el mateix modus operandi que altres de ja vistes anteriorment: redirigir les víctimes a pàgines web falses i robar-los les credencials.

Encara que totes aquestes campanyes són diferents entre si, totes comparteixen l’objectiu d’enganyar les seues víctimes per aconseguir dades bancàries i totes segueixen el mateix patró: errors gramaticals, intents d’apressar l’usuari que pagui o faciliti les seues dades i fins i tot amenaces de suspendre-li el compte si no col·labora. En d’altres es promet un regal o s’indica que cal realitzar una actualització de les dades.

Cal recordar que si punxem en l’enllaç del missatge, ja sigui SMS o correu electrònic, ens conduirà a una sèrie de webs que imiten les de les entitats bancàries afectades on se’ns instarà a iniciar sessió amb el nostre usuari i contrasenya i de vegades, a "actualitzar" les dades de la nostra targeta de crèdit.

L’Oficina de Seguretat de l’Internauta ha detectat un SMS enviat suposadament per BBVA en què el banc sol·licita validar les nostres dades per desbloquejar la nostra targeta suspesa i adjunta un enllaç amb una pàgina web que intenta emular la del banc real perquè hi ingressem amb el nostre usuari i password, dels quals s'apropien els estafadors. 

Cal recordar, una vegada més, que els bancs no solen solictar dades als seus clients per SMS o mail, pel qual s’ha d’evitar clicar en enllaços de correus electrònics si no estem 100% segurs de la seua procedència i de la veracitat de l’enllaç. A més, si tenim problemes amb la nostra entitat bancària, hi hem de contactar directament.

tracking