SEGRE

METEOROLOGIA CALOR

L'estiu s'avança a Ponent i Seròs arriba gairebé als quaranta graus

Un jove refrescant-se ahir al riu Segre a Lleida.

Un jove refrescant-se ahir al riu Segre a Lleida.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’estiu s’ha avançat aquest any a les comarques lleidatanes, que ahir estaven en alerta groga per temperatures pròpies dels mesos de juliol o agost. L’estació meteorològica que el Meteocat té instal·lada a Seròs va marcar a primera hora de la tarda la màxima de Catalunya, amb gairebé quaranta graus (39,2 ºC). El rànquing d’altes temperatures el van complementar Aitona i Alcarràs, amb 38,9 i 38,6 graus, respectivament.

A la ciutat de Lleida, on els termòmetres van arribar a pujar fins als 38,2 graus, els veïns van aguditzar l’enginy per fer front a la calor sufocant. Alguns transeünts van recórrer al paraigua per travessar el pont de Príncep de Viana. Per avui la previsió del Meteocat contempla un descens moderat de la temperatura màxima, que oscil·larà entre els 32 i els 37 graus.

Abans que res, des de Protecció Civil van recordar que ancians, malalts i nens són els col·lectius més vulnerables davant de les altes temperatures i van recomanar limitar l’exposició al sol, mantenir-se en un lloc ben ventilat, ingerir menjars lleugers i regulars, beure freqüentment aigua i evitar exercicis físics prolongats en les hores centrals del dia.

Els episodis de calor també poden afavorir els incendis forestals, per la qual cosa el departament d’Agricultura va activar ahir el nivell 2 del pla Alfa de risc d’incendis a les comarques de Ponent.

tracking