SEGRE

Llum verda a la vacunació de tres nous grups

La Comissió de Salut Pública no ha tractat les mascaretes en exteriors

El pavelló Onze de Setembre ja acull els caps de setmana la vacunació a la població.

El pavelló Onze de Setembre ja acull els caps de setmana la vacunació a la població.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Comissió de Salut Pública, en què estan representats el Ministeri de Sanitat i totes les comunitats autònomes, ha aprovat aquesta tarda la vacunació de tres nous grups, que comprenen des dels 39 als 12 anys. Segons ha informat el Ministeri de Sanitat, gràcies a la disponibilitat de vacunes en aquestes properes setmanes, la situació epidemiològica actual i l’entrada de l’estiu, es podrà anar encavalcant la vacunanción de diferents grups, mantenint l’ordre d’edat descendent.

La comissió, formada pels directors generals del ministeri i de les comunitats, ha acordat incloure tres nous grups en la pròxima actualització del pla de vacunació: grup 11 (de 30 a 39 anys), grup 12 (de 20 a 29 anys) i grup 13 (entre 12 i 19 anys).

En la comissió s’ha incidit també en la necessitat de prioritzar la immunització d’adolescents a partir de 12 anys que siguin grans dependents o estiguin en situació de molt alt risc, després de l’aprovació de la vacunació per a aquest grup d’edat el passat 31 de maig. Els tècnics consideren "fonamental" insistir en la captació de les persones de 40 i més anys que no s’han vacunat encara.

Tanmateix, i malgrat les informacions que apuntaven que s’anava a abordar la possible eliminació de l’obligatorietat de mascaretes en exteriors, Sanitat i CCAA no han abordat aquest assumpte durant la reunió. "No s’ha tractat. No hi ha data", han precisat fonts ministerials.

tracking