SEGRE

Catalunya aixeca el límit de 10 persones de les reunions

El Procicat confirma que l'oci nocturn podrà obrir fins les 3.30 hores a partir del 21 de juny amb registre previ dels clients

Diversos clients a la terrassa d’un bar de la plaça Sant Joan de Lleida cap a les 12.00 hores.

Diversos clients a la terrassa d’un bar de la plaça Sant Joan de Lleida cap a les 12.00 hores.AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Procicat ha aprovat aquest dimecres que les reunions de més de deu persones de bombolles de convivència diferents ja no estaran prohibides, sinó que només serà una recomanació evitar-les. A partir del dilluns vinent, 21 de juny, i de moment fins al 5 de juliol, les trobades socials es podran fer sense cap prohibició del límit de persones.

La secretària general de Salut, Meritxell Masó, ha dit que tant aquesta mesura com les altres que ha aprovat el Procicat pretenen avançar vers la "normalització de la vida quotidiana". La directora general de Protecció Civil, Mercè Salvat, ha destacat que cal seguir "aplicant el sentit comú, evitar aglomeracions i respectar les mesures bàsiques de mascareta, neteja de mans, distància i ventilació".

En aquest sentit, el Procicat ha aprovat aquest dimecres l'autorització per a espais de ball a les festes majors o envelats, i amplia de sis a deu el número màxim de persones de diverses bombolles de convivència que podran seure al mateix grup de taules a l'exterior de bars i restaurants. Així mateix, ha confirmat l'obertura de l'oci nocturn, a partir del dilluns 21 de juny i almenys fins el 5 de juliol, fins les 3.30 hores. Els locals hauran de registrar el nom dels clients i guardar-lo durant un mes. Els locals més grans de 500 persones hauran de fer la venda d'entrades de forma anticipada i electrònica, mentre que els locals més petits podran fer el registre de manera manual.

tracking