SEGRE

Sánchez anuncia que "aviat" no farà falta utilitzar mascaretes a l'exterior

En uns quants dies el 15 per cent de la població tindrà ja pauta completa de vacuna

Gent passejant per l'Eix Comercial de Lleida amb mascareta.

Simón no descarta que es pugui eliminar la mascareta a finals de juny en espais oberts si la situació ho permetACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dimecres que "aviat" a Espanya no farà falta utilitzar mascaretes en espais exteriors, gràcies al gran ritme assolit en la vacunació, que en uns quants dies farà que el 15 per cent de la població tingui ja pauta completa de vacuna. "Aviat abandonarem les mascaretes als carrers", ha afirmat Sánchez al començament d’un discurs que ha pronunciat en la inauguració del Fòrum empresarial Espanya-Corea, acompanyat pel president de Corea, Moon Jae-in, que ha viatjat a Espanya en visita d’Estat.

Ha reconegut el president que la covid-19 ha suposat "un dur cop" per a les economies d’ambdós països, però també ha remarcat que les dos nacions comparteixen entre les seues virtuts la de la seua capacitat per "aixecar-se després de patir crisis rellevants com la de pandèmia, que ha assolit dimensió mundial."

Tot seguit ha explicat, davant d’un auditori en el qual a més del president coreà i autoritats d’ambdós països l'escoltaven el president de la CEOE, Antonio Garamendi, i un destacat grup d’empresaris espanyols i coreans, que Espanya ja ha assolit la "velocitat de creuer" a la campanya de vacunació més gran de la seua història. I ha aportat una dada més: el 50 per cent de la població tindrà almenys una dosi de la vacuna contra el coronaivus "en unes setmanes". "La vacunació total és el pont cap a la recuperació total", ha conclòs el president Pedro Sánchez.

tracking