SEGRE

Catalunya obre la vacunació a la franja d'entre 35 i 39 anys

Salut avança la segona dosi d'AstraZeneca a majors de 60 anys

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, visitant el punt de vacunació per la covid-19 a Alcarràs.

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, visitant el punt de vacunació per la covid-19 a Alcarràs.ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Conselleria de Salut de la Generalitat ha obert ja la convocatòria per demanar cita de vacunació per a la franja d’edat entre 35 i 39 anys (vacunacovidsalut.cat), ha explicat aquest dijous en roda de premsa a Alcarràs el conseller de Salut de la Generalitat, Josep Maria Argimon, i la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas.

Cabezas ha dit que a la franja de 40 a 49 anys ja s’ha administrat la primera dosi a un 20%, però que hi ha molts ciutadans d’aquesta edat que ja tenen programada cita, i que un 85% de 50 anys o més ja ha començat a vacunar-se. Per això, la Conselleria de Salut ha decidit obrir la franja de 35 a 39 anys perquè l’objectiu és que "el màxim de vacunes estiguin al braç".

Salut programa Astrazeneca per al grup de 60-69 a la desena setmana

D'altra banda, per aconseguir la millor protecció davant de la variant delta, i com ja va informar Salut la setmana passada, la segona dosi de les persones de 60 a 69 anys, vacunades amb AstraZeneca, s'està programant per a la desena setmana, més que cap a la dotzena. Entre la 10 i la 12 es considera el període òptim de protecció d'aquesta vacuna.

Cabezas ha apuntat que més endavant podrien obrir aquesta franja d'edat a altres tipus de vacuna per augmentar la cobertura, ja que una mica menys del 20% encara no ha rebut la primera dosi. Ara com ara, però, no és problema de subministrament.

tracking