SEGRE

ACTIVITATS GENT GRAN

El Centre Geriàtric Lleida va estrenar la primera edició del Primabuela Sound

El Centre Geriàtric Lleida va estrenar la primera edició del Primabuela Sound dedicat als seus usuaris || Vint d'ells van gaudir de vermut i música en directe als jardins del centre

Primabuela Sound de Lleida 2021

Primabuela Sound de Lleida 2021AMADO FORROLLA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Estar en una residència no és sinònim de deixar de tenir ganes de passar-s’ho bé i de gaudir i així ho van demostrar ahir els usuaris del Centre Geriàtric Lleida en la primera edició del Primabuela Sound, creat en col·laboració amb la firma d’aperitius El Bandarra. Un festival dedicat a la gent gran en el qual a més de celebrar l’inici de la tornada a la normalitat per als usuaris del centre, aquesta marca va presentar el seu últim producte, El Bandarra Al Fresco, un vermut de baixa graduació per prendre amb tònica.

A l’entrada de les instal·lacions esperava una taula en la qual, després de practicar un test ràpid a tots els assistents aliens al grup bombolla, s’entregava un braçalet del festival per poder-hi accedir. A les cinc de la tarda els vint protagonistes de la festa, membres d’una mateixa unitat de convivència, van arribar a l’espai habilitat al jardí muntats en bicicleta, on els esperava un escenari, una barra i unes taules per gaudir de l’esdeveniment.

“Volem donar la importància que es mereix a la gran edat. Una de les participants en el festival té 99 anys, però cal poder continuar vivint de les il·lusions”, va comentar Cristina Jofre, responsable de comunicació del Centre Geriàtric Lleida.

Per la seua part, la directora, Carol Mitjana, va explicar just abans de començar amb el festival que la idea va sorgir mentre pensaven en noves iniciatives per incloure-les en el seu projecte I Feel, que busca activitats per escapar-se dels tòpics sobre les residències, i va assegurar que els usuaris ho esperaven amb moltes ganes. “Algunes residents tenien perruqueria a les tres de la tarda i han elegit els seus millors vestits per avui”, va comentar.

Entre les cançons que es van cantar no van faltar temes com Mi gran noche, de Raphael, o Feeling Good de Nina Simone, ni tampoc cançons de Rocío Jurado. Això sí, tots els temes van ser triats prèviament pels usuaris en una llista de reproducció creada des del centre.

“La nostra filosofia busca empoderar la gent gran i fomentar que tinguin il·lusió per la vida i es diverteixin”, va explicar Mitjana. Tant des de la firma d’aperitius com des de la direcció del centre esperen “exportar” el festival a altres centres i convertir-lo en una proposta itinerant que pugui repetir-se l’any que ve.

Els usuaris van arribar als jardins del Centre Geriàtric Lleida muntats en tricicles.

Els usuaris van arribar als jardins del Centre Geriàtric Lleida muntats en tricicles.AMADO FORROLLA

tracking