SEGRE

Sis de cada 10 bars ofereixen una tapa gratis

Una taula d’amics participant en la Ruta de la Tapa de la capital de les Garrigues.

Una taula d’amics participant en la Ruta de la Tapa de la capital de les Garrigues.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Segons dades oficials de l’Hostaleria d’Espanya (abans FEHR), de mitjana a Espanya, gairebé 6 de cada 10 bars posa tapa gratis (58,5%), encara que el fet de posar una tapa gratis és un costum que va en funció de la zona.

Però són rendibles les tapes gratis per als hotelers? La clau de posar una tapa gratis amb la beguda és una acció de màrqueting amb la qual s’aconsegueix acontentar els clients, fidelitzant-los de forma senzilla. Algns hotelers  que "és una pràctica que fa que la gent vingui més al bar", apunta un estudi elaborat per la botiga online de croquetes gurmet croquetasricas.com.

Els negocis d’hostaleria familiars, solen ser molt propensos a oferir tapes gratis amb la beguda, ja que “solen tenir menys despeses de personal que d’altres, i a més els locals solen ser propis, amb la qual cosa podem fer aquest tipus d’ofertes als nostres clients, que funcionen molt bé.”

Les tapes que més ofereixen els hotelers gratis amb les begudes i que són més rendibles segons els negocis hotelers consultats el 2021, han estat els següents:

  • Fruita seca
  • Patates fregides (de bossa)
  • Olives
  • Pa amb embotit / formatge
  • Truita de patates
  • Croquetes
  • Amanida russa

Segons dades oficials (abans de la pandèmia), més de 10 milions de turistes, visitaven Espanya atrets per les tapes. A l’hora d’anar de tapes com ja ens van comentar diversos hotelers, la beguda més comuna és la cervesa (68%), seguit del vi amb un 28%. La resta de begudes (refrescos, aigua i sucs), suposen un 4% en el seu conjunt. Les tapes més sol·licitades són patates amb salses, croquetes, truita de patates, amanida russa i el pernil, segons un estudi elaborat per croquetasricas.com.

tracking