SEGRE

CIÈNCIA ESPAI

Primera nau tripulada de la Xina a l'estació espacial

Els tres astronautes construiran la primera fase de l'estació

Els tres tripulants de la missió espacial per completar les obres.

Els tres tripulants de la missió espacial per completar les obres.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nau espacial Shenzhou-12, amb tres astronautes a bord, es va acoblar ahir amb èxit amb el mòdul central Tianhe de l’estació espacial en construcció de la Xina. La missió, primera amb tripulació a l’estació orbital, va portar a terme una trobada autònoma ràpida i un acoblament amb el port d’acoblament frontal del mòdul central Tianhe a les 07.54 UTC, segons va informar la CMSA (China Manned Space Agency).

A les 10.48 UTC, els astronautes van accedir a l’interior de Tianhe, i van començar a realitzar tasques de la missió. Shenzhou-12 va enlairar-se sis hores i mitja abans de l’acoblament a bord d’un coetaire Llarga Marxa-2F.

La nau va ser llançada des del Centre de Llançament de Satèl·lits de Jiuquan al desert de Gobi, al nord-oest de la Xina. És la setena missió amb tripulació de la Xina a l’espai i la primera durant la construcció de l’estació espacial de la Xina, segons l’Agència Espacial Tripulada de la Xina (CMSA).

També és la primera en gairebé cinc anys després de l’última missió tripulada del país. Els tres astronautes són el comandant Nie Haisheng, de 56 anys, que va participar en les missions Shenzhou-6 i Shenzhou-10; Liu Boming, de 54 anys, que va formar part de Shenzhou-7, i Tang Hongbo, de 45 anys, que està en la seua primera missió espacial.

tracking