SEGRE

Remeis casolans infal·libles (i molt econòmics) per espantar les mosques

A més de ser molestes, són portadores de gèrmens, bacteris, virus i malalties

Les mosques transporten gèrmens, virus i bacteris a les seues potes.

Remeis casolans infal·libles (i molt econòmics) per espantar a a les mosques

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les altes temperatures i la necessitat de mantenir portes i finestres obertes, afavoreixen la proliferació de mosques a l’interior de les cases. També als jardins i horts, especialment si reguem sovint o tenim aigua estancada. L’hàbitat ideal per a la mosca casolana és un lloc amb una temperatura i una humitat mitjana, és per això que a l’hivern amb prou feines se les veu. Durant els períodes freds es refugien fins l’arribada de les temperatures més altes, per això proliferen a ala primavera i estiu. El remei més ràpid és l’esprai, però no sempre és el més eficient, sobretot a l’aire lliure. I hi ha remeis casolans més econòmics, efectius i naturals.

Les bosses de plàstic transparents plenes d’aigua penjades davant porxos o finestres són efectives? Sembla que sí, ja que quan els rajos de sol passen a través de l’aigua, aquesta fa de prisma i descompon la llum en forma d’arc de Sant Martí, una cosa que, segons sembla, les mosques detesten. De la mateixa manera funcionen els CD penjats en arbres i balcons.

El remei de l’àvia és el llimó amb claus, que es prepara partint el llimó per la meitat i punxant en cada tros una desena de claus d’olor. L’ideal és col·locar-lo a l'àmpit de la finestra i canviar-lo cada dia, perquè quan s'asseca l'olor ja no els repel·leix. Un altre aliment l’olor del qual molesta molt a les mosque és l'all, per tant també podem col·locar als llocs d’entrada dels insectes, encara que l’aroma del llimó és més agradable per a l’olfacte humà.

Conegut també pels seus efectes antimosques és el vinagre de poma, encara que l'olor també és veritablement molesta per als humans Per fabricar una senzilla trampa per a mosques podem tallar la part superior d’una botella de plàstic, omplir-la amb vinagre i col·locar-la a la inversa, en forma d’embut, a l'àmpit de la finestra o en el punt on hi acostumi a haver més mosques i aquestes aniran directes al vinagre, quedant-hi atrapades.

Una altra solució és omplir les nostres finestres, patis o jardins de plantes com a lavanda, menta, citronel·la, alfàbrega, romer, melissa o eucaliptus.

Cap d’aquests remeis no elimina les mosques al cent per cent, però combinats ajuden a mantenir-les una mica més a ratlla. Res d’això no servirà, no obstant, si no mantenim la neteja. A les mosques els atreu la brutícia, per la qual cosa tenir el cubell de les escombraries obert o els plats bruts a l’aigüera són autèntics imants per a aquests molestos insectes. 

tracking