SEGRE

DIVULGACIÓ MEMÒRIA HISTÒRICA

El Museu Cal Pauet de la capital de les Garrigues compleix cinc anys despertant records d'infància a diverses generacions

El Museu Cal Pauet de la capital de les Garrigues compleix cinc anys despertant records d'infància a diverses generacions || Compta amb més de 2.500 peces, la majoria de mitjans del segle XX

L’artífex de la col·lecció del Museu Cal Pauet, Josep Maria Anglès, veí de les Borges.

L’artífex de la col·lecció del Museu Cal Pauet, Josep Maria Anglès, veí de les Borges.JOSEP MARIA ANGLÈS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Fa cinc anys que el Museu Cal Pauet de les Borges Blanques desperta dolços records d’infància a tota una generació. Joguets, còmics, estris escolars, pel·lícules, cartells publicitaris, màquines d’escriure, telèfons de disc, àlbums de cromos i fins i tot un cotxe PTV de l’any 1956 són només una mostra dels més de 2.500 objectes de mitjans de la dècada del segle XX que s’exhibeixen en aquesta galeria que es troba situada al primer molí d’oli de la capital de les Garrigues, al passatge Vila de Carlet.

L’artífex de tota aquesta col·lecció és Josep Maria Anglès, veí de la localitat de 72 anys que en l’últim lustre ha anat recopilant tota mena d’objectes de l’època, la majoria cedits per part de particulars.

El Club de Vehicles Històrics de Lleida col·labora en exposicions temporals d’aquest museu

El catàleg de peces inclou un enorme projector cinematogràfic de la firma Ossa, una col·lecció de construccions Meccano, una moto Montesa i els Toreros, unes figures de porcellana que l’any 1880 eren l’entreteniment dels nens de les famílies més benestants. Però entre tots aquests tresors històrics, el més especial per a Anglès és la bata de la seua època escolar. “És el record més viu que tinc de la meua mare. Cada pedaç que té aquesta bata, i són molts, m’evoca el seu afany per cuidar-nos”, diu el responsable de la galeria, que el passat 6 de juny va reobrir les portes del museu després de tretze mesos de tancament. “Molta gent s’emociona quan ve a veure la col·lecció perquè recorden temps passats i se senten més a prop de totes aquelles persones estimades que ja no hi són”, explica Anglès, mentre apunta que “m’omple d’orgull que persones de tot el territori català cedeixin objectes personals a la col·lecció”.

L’artífex de la col·lecció del Museu Cal Pauet, Josep Maria Anglès, veí de les Borges.

L’artífex de la col·lecció del Museu Cal Pauet, Josep Maria Anglès, veí de les Borges.JOSEP MARIA ANGLÈS

tracking