SEGRE

OBITUARI ESPORT

Mor als 47 anys Emma Roca, pionera en l'esport de muntanya i bombera del parc de la Seu d'Urgell

Mor als 47 anys Emma Roca, pionera en l'esport de muntanya i bombera del parc de la Seu d'Urgell || Vivia amb el seu marit i tres fills a Bellver de Cerdanya

Emma Roca, de 47 anys, va ser una de les primeres bomberes.

Emma Roca, de 47 anys, va ser una de les primeres bomberes.J. IRÚN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Emma Roca, una de les pioneres de les curses de muntanya a Catalunya i bombera del parc de la Seu d’Urgell, va morir ahir als 47 anys a causa d’un càncer. Natural de Barcelona però veïna de Bellver de Cerdanya des de feia vint anys, va ser una de les primeres dones a accedir als Bombers de la Generalitat així com al Grup d’Actuacions Especials (GRAE).

La notícia va causar consternació en els diversos àmbits en els quals havia treballat. Roca, pionera i referent en l’esport de muntanya, va ser una ferma defensora de la participació de les dones.

Esportista d’elit, bombera, llicenciada en Biologia i doctora en Bioquímica, a més d’emprenedora i mare de tres fills. En una entrevista a SEGRE el febrer del 2020, va destacar la importància de no haver de renunciar a res i lluitar contra les barreres que es troben les dones.

La secretaria general de l’Esport i la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya van lamentar ahir la mort d’aquesta referent, així com d’altres esportistes, com Kilian Jornet, que en un tuit va assenyalar que “es fa difícil dir adéu a Emma Roca. Una dona que desprenia energia a doll”.

Des de l’Associació de Productors Agroalimentaris de la Cerdanya, de la qual era presidenta i fundadora, van recordar que Roca “ha encomanat tota la seua força i esperança per canviar el nostre trosset de món”, mentre que l’ajuntament de Bellver va dir que està al costat de la família “en aquests moments tan tristos”.

Campiona i activista

Assoliments en l'esport. Roca va guanyar diversos campionats de Catalunya i d’Espanya, va quedar dues vegades tercera a l’Ultra Trail de Mont Blanc (2012 i 2013); segona també a la Marathon des Sables (2011) i també segona a la Cavalls de Vent el mateix any. Va ser campiona d’Espanya d’esquí de muntanya individual i campiona del món de rais l’any 2010.

Pionera als Bombers. Va ser una de les primeres dones a accedir al cos i també al grup d’elit dels GRAE, on va ser al parc de la Seu d’Urgell, també com a bombera funcionària.

Activista de la salut. Roca estudiava sobre com millorar la salut i l’alimentació dels atletes d’elit, i també era emprenedora i empresària a la Cerdanya.

tracking