SEGRE

4 consells perquè la WiFi funcioni molt millor

4 consejos para que la WiFi funcione mucho mejor

4 consejos para que la WiFi funcione mucho mejor

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’auge del teletreball al costat de l’augment de plataformes de lleure o de l’ús de consoles de videojocs posa a prova la resistència de les WiFI domèstiques. Les xarxes estan cada vegada més congestionades, i internet va més lenta. En algunes ocasions, no hi ha més remei que contractar velocitats superiors, però no està de més primer fer aquestes comprovacions.

  • En primer lloc, s'ha de tenir en compte que un router de més de 4 o 5 anys podria admetre només senyals és de 2,4 GHz i això pot alentir els dispositius. L’ideal és tenir, com a mínim, un router amb un sistema 802.802.11ac, perquè pugui utilitzar també les freqüències de 5 GHz
  • Si no protegeixes el teu WiFi amb una contrasenya corres el perill que qualsevol pugui accedir-hi, a més a la teua xarxa, els teus dispositius i les teues dades. Fins i tot algú que passi amb cotxe pel carrer. Tria una contrasenya segura, que sigui difícil d’endevinar, però que et resulti fàcil de recordar. Es recomana canviar la contrasenya del router que ve de fàbrica, ja que hi ha algunes aplicacions i eines capaces de desxifrar aquestes contrasenyes que venen de sèrie.
  • Prioritzar dispositius i serveis: molts routers moderns permeten prioritzar un dispositiu en concret (l’ordinador) davant altres (la tele).
  • Situar el router en el centre de la casa. Evidentment, el senyal WiFi és més feble com més lluny estiguem del router, per la qual cosa convé col·locar-lo en un punt equidistant d’on es realitzen les activitats més importants.

tracking