SEGRE

CINE

Aquestes són les 3 pel·lícules favorites dels espanyols

Segons un estudi presentat per AMC Networks

Una sala de cine.

Aquestes són les 3 pel·lícules favorites dels espanyols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les pel·lícules preferides dels espanyols són 'Star Wars' ('La Guerra de les Galàxies’), 'Titanic' i 'El senyor dels anells’, segons l’estudi 'Los españoles y el cine' presentat aquest dimarts per AMC Networks International Southern Europe.

L’informe, realitzat el maig de 2021, busca entendre la relació dels espanyols amb el cine a través dels hàbits de consum, les preferències quant a títols, directors i actors i el seu coneixement cinèfil.

A partir d’1.515 entrevistes d’una mostra representativa de ciutadans d’entre 16 a 70 anys de tot el país, l’estudi vol descobrir amb quina periodicitat consumeixen cine els espanyols, amb independència de si el visionament és en sales de cine o a casa.

En aquest apartat, s’observa que el 70% d’espanyols veu més de 5 pel·lícules al mes, i un 25% sol disfrutar de més de 10 títols mensuals. A més, un 80% dels espanyols prefereixen disfrutar d’aquest entreteniment acompanyat, confirmant que el cine és un acte social.

Quant als factors que influeixen a l’hora de triar una pel·lícula, un 60,33% dels espanyols prefereixen les recomanacions d’amics o familiars; un 42,57% té com a referència les crítiques en els mitjans de comunicació tradicionals; mentre que el 29,57% es guia pels premis atorgats (Oscar, Globus d’Or, Goya, etc); el 27,06% les puntuacions en pàgines especialitzades com IMDB, Filmaffinity o de similars; i el 23,37% prefereix tenir en compte als influencers o xarxes socials.

Aquest últim criteri, el d’influencers i xarxes socials, és més prevalent entre la franja més jove de l’estudi (16-26) que l’elegeix en segon lloc, mentre que totes les altres generacions trien les crítiques en segon posat.

Aquest estudi posa també de manifest la gran diversitat de gustos quant a temàtiques i gèneres. La ciència-ficció-fantasia (18,81%), seguit pel thriller (17,76%) o l’acció (16,7%), és el gènere preferit líder entre els espanyols.

A aquestes opcions el segueixen, ¡en llocs també destacats, la comèdia romàntica (12,41%) i el terror (9,83%). Per generacions, aquest últim gènere destaca entre els joves menors de 25 anys, que el situen com la seua segona opció.

Per edats, s’aprecien clares diferències generacionals en la categoria de pel·lícula preferida. La Generació Z (16-26 anys) tria 'Harry Potter' com la seua primera opció; els Millennials (27-40 anys) prefereixen 'Titanic'; la Generació X (41-52) escull 'Star Wars' i 'El senyor dels anells’per empat; mentre que els Baby Boomers (53-70) són més de 'El Padrí'.

Quant als directors, totes les generacions nomenen a Steven Spielberg (18,75%) com el seu favorit, valorant la llarga trajectòria del director nord-americà, amb èxits com 'Tiburón' o 'E.T.' i la seua fórmula de combinar entreteniment, èpica, profunditat i emoció a les seues cintes.

Amb una significativa distància, li segueixen Pedro Almodóvar (8,51%) i Quentin Tarantino (6,53%). El manxec (2n) juntament amb Alejandro Amenábar (4t) ocupen llocs de rellevància en aquesta categoria, en el que es pot interpretar com un reconeixement al cine espanyol més premiat internacionalment per part de l’espectador.

BRAD PITT, DE NIRO I JULIA ROBERTS, ELS ACTORS PREFERITS

Segons l’informe, Brad Pitt (1r), Robert De Niro (2n) i Julia Roberts (3r) copen els primers llocs en l’apartat d’actor preferit en una elecció molt fragmentada, que confirma que les estrelles de Hollywood -en especial les que van sorgir en els anys 90- continuen mantenint-se a l’olimp dels gustos dels espanyols.

A aquests intèrprets li segueixen Will Smith (4t), Meryl Streep (5è), Johnny Depp (6è) o Leonardo DiCaprio (7è). L’actor espanyol més ben situat en aquesta llista és Antonio Banderas, en vuitena posició.

En aquest context, la Generació Z (16-26 anys) és l’única en elegir dos actors espanyols menors de 35 anys (Mario Casas i Blanca Suárez) al seu top 13 d’intèrprets preferits. Aquesta generació a més és l’única en elegir tres actors espanyols en el rànquing, ja que José Coronado també es cola en la llista.

L’estudi demostra que els joves (16-26 anys) també consumin pel·lícules essencials de la història del cine ja que el 54,84% declara haver vist 'El padrí', el 46,56% 'Psicosi' i un 43,32% 'La llista de Schindler'.

Quant a les pel·lícules d’humor, els espanyols en situen a tres pel·lícules espanyoles al top 5 de comèdies. 'Ocho apellidos vascos’ lidera la taula i a continuació se situen dos pel·lícules de Santiago Segura: 'Torrente’(4t) i 'Padre no hay más que uno’ (5è).

En l’apartat de pel·lícules que fan plorar, els enquestats elegeixen 'Titanic' per unanimitat -totes les generacions l’escullen la primera- seguit per 'La vida és bonica' i 'Sempre al teu costat, Hachiko'.

Finalment, a les pel·lícules de por es dona una combinació de títols clàssics amb alguns de més actuals. 'L’exorcista', 'Saw' i 'La resplendor' se situen dalt d’aquesta classificació.

tracking