SEGRE

La raó per la qual la segona dosi de Pfizer provoca uns efectes secundaris més forts

Pfizer confirma que la seua vacuna de la covid-19 protegeix durant almenys sis mesos

Pfizer confirma que la seua vacuna de la covid-19 protegeix durant almenys sis mesos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Patir una reacció a la vacuna de la Covid19 és bon senyal. La catedràtica d’Immunologia de la Universitat de Vigo África González ha explicat a la Cadena Ser que els efectes secundaris després d’injectar qualsevol dels fàrmacs "estan relacionats amb una bona resposta immunitària". La vacuna posa en marxa tot el conjunt de cèl·lules, de substàncies solubles -citocines- intentant eliminar aquest element estrany

L’objectiu és que el cos reconegui a la fórmula com un patogen i que aquest respongui, segons l’Àfrica González, provocant "febre, cansancio,dolor muscular o una inflor dels ganglis propers a la zona de la punxada".

Els efectes secundaris més comuns després de rebre la vacuna de Pfizer són la febre i el dolor a la zona on es punxa el fàrmac. També és freqüent, segons explica Mathieu Molimard, cap del departament de farmacologia de l’Hospital Universitari de Bordeus, que a més "del dolor al lloc de la injecció" es pateixi "tots els símptomes inflamatoris que podríem tenir amb la malaltia, però d’una manera molt atenuada". Altres reaccions que es poden presentar són cefalees o el conegut com el braç Covid (erupció i inflor a la pell, urticària o punts rojos al voltant de la zona afectada)

S’ha detectat que la segona dosi de Pfizer provoca uns efectes secundaris més greus. Tanmateix, la catedràtica d’Immunologia aclareix que això no és motiu de preocupción ja que "es posen en marxa de forma molt ràpida les cèl·lules de memòria". Aquestes cèl·lules "munten tot el sistema de defensa per intentar lluitar davant aquesta vacuna". Per aquesta raó, indica que "la sensació de cansament, de dolor de febre, són efectes secundaris absolutament normals i estan relacionats amb una bona resposta immunitària".

tracking