SEGRE

Tres consells per evitar que el teu gos s'estressi pels petards de Sasnt Joan

Els gossos ho passen malament per Sant Joan.

Tres consells per evitar que el teu gos s'estressi pels petards de Sasnt Joan

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els gossos solen reaccionar malament davant dels sons estridents, per la qual cosa la revetlla de Sant Joan és una de les festivitats més estressants per a ells.

Un dels punts clau és saber anticipar-nos a l’aparició d’aquests sorolls, proporcionant un entorn on el gos se senti segur i pugui refugiar-se. Una vegada s’ha desencadenat la situació de por, és més complicat, tranquil·litzar-lo, per la qual cosa hem d’actuar amb anticipació.

En general el gos que sent una por irracional davant dels sorolls forts i solen reaccionar de dos formes diferents depenent de la situació en la qual es trobi: intenta amagar-se per evitar el problema o fugir per provar d’escapar-se de la situació que el terroritza.

Tres consells bàsics per intentar passar millor les nits de revetlla:

  • Esmorteir el soroll al màxim: si el gos viu en el jardí o el pati, ha de tenir una caseta còmoda on refugiar-se per esmorteir al màxim el soroll dels petards. Si no té caseta, seria convenient permetre que entrés a casa. En aquest cas, hauríem de tancar les finestres i posar música o la tele per distreure'l. Si s’amaga sota del llit o en un armari, no haurem de forçar-lo a sortir, sinó intentar que estigui còmode.
  • Estar en companyia del propietari: igual que els humans, els animals també necessiten la presència d’un ésser estimat per suportar millor la por i l’ansietat.
  • Medicació: sempre consultant prèviament amb el veterinari es pot administrar a l’animal productes naturals que el tranquil·litzin com difusors o collars de feromones o fàrmacs més forts si ho necessita.
tracking