SEGRE

Consells per trobar feina en la temporada d'estiu

El sector de l'hostaleria és un dels que incrementa l'oferta de llocs de treball a l'estiu.

Consells per trobar feina en la temporada d'estiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Es preveu que el començament de la temporada d’estiu permetrà al país tornar a reduir l’atur després de l’aturada dels mesos anteriors.

Encara que els perfils més buscats per les empreses continuen formant part del sector IT (Tecnologia de la Informació) seguits dels sectors d’informàtica i telecomunicacions, segons publica la revista Forbes, mercats com la restauració, el comerç i el turisme són alguns on la demanda de treballadors creix a l’estiu.

Per emprendre la recerca de feina a l’estiu cal tenir en compte una sèrie de condicionants.

  • Flexibilitat horària. Treballar a l’estiu implica ser conscients que aquests llocs de treball es caracteritzen per la varietat quant a horari, amb jornades partides, diferents torns o canvis d’última hora, per la qual cosa és clau ser flexible.
  • Idiomes. El domini d’un segon idioma sempre és un valor afegit i és important destacar-ho al currículum. Encara que l’anglès és el més demandat, sempre és útil conèixer altres llengües com el francès, alemany o l’italià.
  • Especialització: Formar-se per aconseguir una preparació complementària per sobre de la mitjana. Per exemple, si es vol treballar en un bar, ser especialista en còctels pot ser un plus interessant.
  • Canvi de residència: En aquesta època la majoria de les vacants s’ofereixen en zones costaneres o molt turístiques. És una bona estratègia considerar atansar-se a aquests punts amb més demanda de talent.
tracking