SEGRE

CONSELLS VETERINARIS

Consells per evitar que els animals pateixin amb els petards de Sant Joan

Recomanen no renyar-los si tenen por

Un gos ahir en una clínica veterinària de Lleida.

Un gos ahir en una clínica veterinària de Lleida.R.GASQUE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Mentre que els amants de la pirotècnia celebraran entre fogueres i petards la nit de Sant Joan, la majoria d’animals de companyia patiran amb una festa que, segons el Col·legi de Veterinaris de Catalunya, és un dels moments més delicats per a ells. Els propietaris de mascotes són coneixedors del problema i en ocasions el pateixen al costat dels seus animals, sobretot gossos i gats.

Segons Nora Chimeno, veterinària a Animal Sapiens Lleida, l’ideal seria sotmetre els animals a un tractament conductual durant mesos o fins i tot anys. “No existeix una solució eficaç al 100% i que a més funcioni al moment”, explica Chimeno a SEGRE. “Quan el problema és imminent solem recomanar suplements per relaxar les mascotes o, en alguns casos, medicaments amb prescripció mèdica, però no funcionen igual en tots els animals i en alguns casos pot ser que no tinguin efecte”, afegeix.

El factor sorpresa dels petards i la impossibilitat d’entendre què passa són dos agreujants

Entre els consells que ha compartit el Col·legi de Veterinaris de Catalunya durant aquesta setmana de la festivitat de Sant Joan es troba portar els gossos ben lligats quan se surt al carrer per evitar que s’escapin quan sentin una explosió, no deixar sols els animals, adequar un lloc de la casa a tall de refugi en el qual arribi el menor soroll possible i evitar castigar-los o renyar-los.

“El millor és deixar-los fer el que vulguin fer en aquell moment. Davant del factor sorpresa que suposa l’explosió d’un petard cada animal reacciona d’una manera, arribant a fer-se les seues necessitats a casa. En aquest cas, el recomanable és no renyar l’animal, ja que és una reacció produïda per la por i castigar-lo per això mai tindrà un efecte positiu”, atès que la por és una sensació involuntària.

tracking