SEGRE

FACUA demana la retirada d'uns biquinis amb farcit per a nena

FACUA

FACUA demana la retirada d'uns biquinis amb farcit per a nenaFACUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’organització de consumidors FACUA ha demanat aquest dimecres la retirada d’uns biquinis de la marca PatPat destinats a nenes de cinc anys amb farcit a la zona del pit i considera "aberrant" aquesta "nova manera de sexualitzar a menors una edat cada vegada més primerenca".

L’associació assenyala que és "part de la perpètua cosificació que pateixen les dones des de molt joves", a més de significar "una perillosa erotització de la infància". A més, insisteix que s’han de rebutjar les pressions comercials cap a la sexualització prematura i la perpetuació dels estereotips de gènere, perquè danyen el benestar de les més petits i comporten conseqüències negatives per a l’autoestima.

Segons l’organització, la sexualització de la roba de nenes suposa una incorporació exagerada dels estereotips de gènere i d’una "única imatge de feminitat que és imposada i forçada". Això comporta un impacte psicològic en les nenes i adolescents, que podrien desenvolupar una insatisfacció amb el seu cos des de molt primerenca edat, destaquen. A més, limita el desenvolupament personal de les nenes, reduint-lo a "preocupar-se cada vegada més per l’aspecte físic".

Des de FACUA adverteixen que "la venda d’aquest tipus de peces sexistes és una pràctica inapropiada, ja que suposa la imposició d’una sexualitat adulta a les nenes, que no estan ni emocionalment, ni psicològicament, ni físicament preparades per a ella en la fase de desenvolupament en què es troben". L’associació ja ha denunciat en altres ocasions la venda de biquinis amb farcit per a talles infantils.

tracking