SEGRE

TURISME TERCERA EDAT

L'Imserso reprèn els viatges de la gent gran a l'octubre

Amb l'adopció de mesures contra la Covid || A Lleida, més de 3.000 persones es van quedar sense viatjar el 2020 pel virus

Contractació de viatges de l’Imserso a Lleida, el 2019.

Contractació de viatges de l’Imserso a Lleida, el 2019.VIATGES ILERTRAVEL

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres va acordar ahir reactivar els viatges de l’Imserso a l’octubre, després de l’aturada de la temporada passada a causa de la pandèmia de coronavirus. Per al director de la institució, Luis Barriga, la reactivació dels viatges de l’Imserso “és la millor notícia per a les persones grans, com a indicador de normalitat, ja que suposa la represa de la vida quotidiana”. L’escenari temporal de represa coincidirà amb l’inici habitual d’aquests programes i s’incorporaran mesures i protocols per evitar contagis per coronavirus en transports, allotjaments i activitats.

Aquest aspecte, sempre lligat al que determinin les autoritats sanitàries en cada moment i territori, estarà dirigit a evitar situacions de risc de transmissió de la Covid. Així, segons van manifestar des del ministeri de Drets Socials, es garantirà la traçabilitat dels contactes en grups de persones viatgeres de manera que es pugui informar immediatament les autoritats de salut pública si sorgís algun contagi. A més, precisen que el personal sanitari mantindrà una vigilància en tots els viatges.

D’altra banda, es garanteix el reemborsament de despeses de reserva si es produís l’anul·lació per motius sanitaris abans de l’inici, tant per a persones usuàries com per a acompanyants.

Per al programa de Turisme Social 2021-2022, es convoquen inicialment 816.029 places per a 6.123 milions d’estades, i es mantenen els preus fixats per a les persones usuàries amb l’increment mitjà de les pensions. D’altra banda, les empreses adjudicatàries del programa es comprometen a contractar o mantenir 1.000 empleats per cada 7.500 estades hoteleres diàries.

Igual com està aconseguint el Programa de Turisme Social, ja es rellança el programa de Termalisme social i s’ultimen els procediments negociats amb els establiments termals. A la província de Lleida, un total de 3.129 persones van veure cancel·lats els seus viatges arran de la declaració de l’estat d’alarma, representant gairebé tres de cada deu lleidatans que, abans de la pandèmia, havien sufragat l’import del paquet a diferents destinacions.

tracking