SEGRE

CORONAVIRUS VARIANT DELTA

Preocupació per la variant Delta, que ja representa un 32% del total de casos a Catalunya

Aquesta variant té al voltant d'un 67% de transmissibilitat

Carmen Cabezas amb el conseller Argimon.

Preocupació per la variant Delta, que ja representa un 32% del total de casos a CatalunyaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La secretària de Salut Pública de la Generalitat, Carmen Cabezas, ha precisat aquest dimecres que la variant Delta del coronavirus representa el 32% de les mostres seqüenciades a partir de casos positius a Catalunya.

Ho ha explicat en roda de premsa, en què ha recordat que aquesta variant del coronavirus té al voltant d’un 67% més de transmissibilitat, pel que manté l’estimació que sigui la predominant a Catalunya "en poques setmanes".

Cabezas, a més, ha alertat que, si bé la situació epidemiològica global a Catalunya segueix una bona tendència, han registrat un increment de la incidència en la franja d’edat dels 10 als 29 anys.

En aquest sentit, la secretària ha atribuït aquest augment de la infecció a la variant Delta, d’una banda, i a l’increment de la mobilitat i les relacions socials amb l’arribada del bon temps i el final del curs escolar per l’altre.

Així, Caps ha subratllada que el comitè tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) té en compte la situació epidemiològica a l’hora de revisar les restriccions actuals, que van entrar en vigor dilluns passat amb una vigència de dos setmanes.

tracking