SEGRE

Alerta amb la tarifa de la llum els dies festius: només compten les festes estatals

Tot i la reforma de les tarifes de la llum, el juny tindrà una de les factures més cares, de moment un 42%.

Tot i la reforma de les tarifes de la llum, el juny tindrà una de les factures més cares, de moment un 42%.EFE/JESÚS DIGES/ARCHIVO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tot i que aquest dijous, Sant Joan, va ser festiu a Catalunya, la tarifa de la llum va seguir el patró d'un dia laborable. S'ha de tenir en compte que les tarifes només varien quan el festiu és d'àmbit estatal.

Com que el mercat que regula el cost de la llum és d’abast estatal, quan és festiu a una o dues comunitats, la davallada en el consum de l’electricitat no és prou gran per afectar tota la demanda. Per tant, en dies com el de Sant Joan, el preu de la llum es manté igual, en lloc de baixar com faria per Nadal o l’1 de maig. També passa a comunitats com Madrid, per exemple, quan arriba el dia de Sant Isidre.

Ho va explicar a RAC1 la representant de la Comissió d’Energia del Col·legi d’Enginyers de Catalunya, Laura Garcia: “Es fa un sistema de cassació, i l’ús de la xarxa té en compte el consum de tot el territori. Per tant, si en una comunitat autònoma és festiu, el seu impacte en la demanda del conjunt no és tan significativa com quan és una festa d’abast del país”.

tracking