SEGRE

Aragó flexibilitzarà mesures "en els propers dies" i passarà a fase 1

La consellera de Sanitat d'Aragó, Sira Repollés.

La consellera de Sanitat d'Aragó, Sira Repollés.Europa Press

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera de Sanitat del Govern d’Aragó, Sira Repollés, ha manifestat que davant de la bona evolució epidemiològica que reflecteixen els diferents indicadors quant a reducció de contagis i gravetat en la transmissió del coronavirus, la comunitat autònoma passarà "en els propers dies" de l’actual fase d’alerta 2 flexibilitzada a una fase 1, que modularà mesures menys restrictives que les previstes en la llei. En declaracions als mitjans de comunicació, amb motiu de la seua visita a l’Hospital de Calatayud, Repollés ha remarcat la importància dels indicadors relatius a l’ocupació hospitalària i de les Unitats de Cures Intensives de pacients amb la COVID-19, i ha subratllat que en aquest últim cas està per sota del deu per cent, amb 19 persones a UCI.

La consellera ha previst la possibilitat d’entrar en fase 1 en els propers dies, encara que la incidència acumulada a set i 14 dies no es trobi per sota dels 25 i 50 casos per 100.000 habitants, respectivament, perquè ha opinat que s’han d’analitzar els indicadors "de forma qualitativa" i, en tot cas, el canvi es realitzarà "posant condicions de seguretat". En aquests moments, ha dit, la incidència acumulada a set dies és a l’Aragó en els 39,3 casos per 100.000 habitants, mentre que el número reproductiu bàsic i la positivitat presenten xifres baixes.

La consellera ha afirmat que la llei autonòmica de mesures contra la COVID-19 "ha estat una bona pràctica, que ens ha protegit" i ha donat "cohesió, suport i certeses", si bé ha apuntat que ja que les normes s’elaboren en un moment determinat, durant la seua aplicació s’han flexibilitzat les mesures previstes per a cada fase. Ha afegit, en aquest sentit, que, probablement, "quan passem a nivell 1, serà més flexibilitzat fins i tot del que apareix en la llei", quant a agrupació de persones i alguns horaris. Sobre els aforaments, actualment al 75 per cent, ha apuntat que es mantindran, tret d’excepcions. "Ja no puc avançar res més perquè encara estem treballant", ha conclòs Repollés.

tracking