SEGRE

LLICÈNCIES MEMÒRIA HISTÒRICA

Compte enrere per a les exhumacions del Valle de los Caídos

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central iniciarà ben aviat els treballs d’exhumació i identificació de víctimes enterrades al Valle de los Caídos, després de rebre l’autorització corresponent de l’ajuntament de San Lorenzo de El Escorial. L’executiu, a través de Patrimoni Nacional, va presentar el mes d’abril passat la sol·licitud de llicència urbanística per poder iniciar les exhumacions que havien reclamat els familiars de les víctimes que hi estan enterrats.

El projecte inclou les obres necessàries per a l’accés i afermament del pas a l’interior dels diferents nivells de les criptes. A més, l’actuació preveu l’adopció de mesures de seguretat i salut; la retirada o desmuntatge de tancaments, instal·lacions i estris per als accessos a les criptes; la realització dels esmentats accessos; l’adequació d’instal·lacions d’il·luminació i seguretat, i l’adopció de mesures que garanteixin la seguretat estructural per a la inspecció interior de cada una de les criptes.

El Govern ha rebut l’autorització de San Lorenzo de El Escorial per iniciar els treballs

Un total de 1.337 lleidatans estan enterrats al Valle de los Caídos, fet que converteix Lleida en la setena província amb restes de més persones en aquest monument que va ser edificat per presos del franquisme. Les seues restes van ser exhumades de vuit fosses de tota la província i traslladades entre març del 1959 i juliol del 1965. En aquest sentit, es calcula que hi ha 652 cossos procedents de Tremp i 502 que provenen de la fossa comuna de Lleida.

tracking