SEGRE

EMPRESES MOBILITZACIÓ

El Govern vetarà la baixada de l'IVA a les perruqueries

Anunci d'Hisenda després d'aprovar-ne la reducció el Senat || El sector fa mesos que protesta per demanar l'impost reduït

Imatge d’arxiu d’una protesta del sector a Lleida.

Imatge d’arxiu d’una protesta del sector a Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern central vetarà qualsevol iniciativa parlamentària sobre la baixada de l’IVA a les perruqueries del 21% al 10%, segons va assenyalar ahir la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, després de la reunió del Consell de Ministres. Així es va pronunciar després que el Senat acordés abaixar l’IVA a les perruqueries al 10% a partir del 2022, on el PP va presentar una esmena transaccional en el projecte de llei de frau fiscal en una votació que va comptar amb tots els suports parlamentaris, tret del PSOE.

“Quan vagi al Congrés dels Diputats, el Govern exercirà el seu dret a veto, entre altres qüestions, perquè és impossible i produeix un desgovern absolut del nostre país que via lleis que no tenen res a veure amb les esmenes que s’incorporen, que afecten la política d’ingressos, i, per tant, que va a l’arrel del que és una competència exclusiva del Govern, es puguin adoptar mesures que es presenten via esmena”, va assenyalar la titular d’Hisenda. Per això, va reiterar que el Govern exercirà la seua capacitat de veto, ja que aquest tipus d’iniciatives “posa en qüestió tota la política d’ingressos i despeses”, al no tenir les esmentades esmenes la capacitat d’analitzar l’impacte a les arques públiques.

“Obre un precedent i una situació en la qual el Govern ha de garantir que pot exercir les seues competències”, va assenyalar..

La pandèmia va suposar una caiguda d’ingressos per al sector, tocat des de la pujada de l’IVA

En els últims mesos, i en paral·lel a la caiguda d’ingressos provocada per la crisi sanitària del coronavirus i les restriccions de mobilitat, el sector s’ha mobilitzat per reclamar aquesta baixada d’impostos. La primavera passada, perruqueries i centres d’estètica van sortir als carrers per demanar que es rebaixi l’IVA al 10%, amb l’argument que això impulsaria els seus negocis. L’última mobilització a Lleida es va produir el maig passat, quan mig centenar de representants del sector es van concentrar a la plaça Cervantes de la capital del Segrià per reclamar la reducció de l’IVA al 10%, alertant a més de la caiguda d’ingressos generada per la pandèmia.

tracking