SEGRE

Compte si perds el DNI: podries acabar a la presó

En cas de pèrdua del document cal denunciar-ho de seguida

Vista de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida, que començarà a expedir el nou DNI Europeu la segona quinzena de juliol.

Vista de la comissaria de la Policia Nacional a Lleida, que començarà a expedir el nou DNI Europeu la segona quinzena de juliol.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

De tant en tant llegim notícies sobre persones a qui se’ls ha suplantat la identitat per posar cotxes al seu nom, obrir comptes bancaris, comprar amb finançament productes d’alta gamma... Aquests delictes es cometen a partir d’un DNI la majoria de vegades sostret, però també trobat. És per això si hem perdut el nostre DNI, encara que no sapiguem si realment l'hem perdut o ens l’han robat hem d’interposar immediatament una denúncia, ja que podríem ser acusats de delictes que no hem comès però que no podrem justificar. Aquesta denúncia pot evitar que acabem en un jutjat acusats de fraus, estafes, robatoris, etc.

Molts ciutadans han estat víctimes de falsejament d’identitat després de perdre o ser-los sostret el DNI: apareixen com a titulars de vehicles amb què posteriorment es cometen infraccions, titulars de comptes a la que arriben cobraments fraudulents o estafes greus en compres per internet, entre altres delictes. Amb el nostre número de DNI poden fer-se passar per nosaltres tant al món físic com en el digital, obrir comptes bancaris on line al nostre nom, fer contractes a través del telèfon...

En moltes ocasions som nosaltres mateixos els que facilitem el nostre DNI via Internet al comprar en botigues o inscriure’ns en algun concurs o promoció. La Policia Nacional aconsella no facilitar mai a través d’Internet el nostre document nacional d’identitat, ja que no sabem qui és la persona que hi ha a l’altre costat. Per exemple, per comprar a Wallapop o plataformes similars no ens poden exigir el DNI. Alguns usuaris ho fan amb l’excusa d’assegurar-se que som una persona física i no un estafador, però en realitat són ells els estafadors que aconsegueixen així el nostre document. 

Un altre àmbit on es comercialitza amb DNI robats és en les apostes. A qui li tanquen un compte i no li permeten obrir-ne un altre amb el seu nom, recorre a comprar identitats robades.

Per això és tan important que en el mateix moment que trobem a faltar el nostre DNI ho denunciem immediatament.

tracking