SEGRE

Grècia dona 150 euros als joves perquè es vacunin

Grècia dona 150 euros als joves perquè es vacunin

Grècia dona 150 euros als joves perquè es vacuninEFE/EPA/KENZO TRIBOUILLARD / POOL/Archivo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer ministre grec, Kyriakos Mitsotakis, va anunciar aquest dilluns un incentiu econòmic per animar els joves a vacunar-se i intentar parar així la propagació de la variant delta del coronavirus.

Mitsotakis va ressaltar que, encara que després de 16 mesos Grècia li va "guanyant la batalla a la pandèmia", és important augmentar el percentatge de població vacunada fins almenys el 70 % per contenir la propagació de la variant delta, per la qual cosa va demanar els més joves que s’inoculin.

Com a "agraïment per la seua paciència", els joves de 18 a 25 anys rebran immediatament després de la primera dosi de la vacuna una targeta amb 150 euros per viatjar, allotjar-se en hotels o càmping, anar a concerts, al cine i altres actes culturals, batejada com a "Freedom Pass" ("Passi Llibertat").

La targeta, disponible a partir del 10 de juliol per a unes 900.000 persones, estarà disponible com a aplicació mòbil i vinculada al nombre de seguretat social de cada jove.

"Durant tot aquest temps el Govern grec ha donat suport al sistema de salut pública, a les empreses i els ciutadans amb un programa d’al voltant de 40.000 milions d’euros. Ha arribat l’hora que el govern doni incentius que més han patit", va assegurar el conservador Mitsotakis.

tracking