SEGRE

Llogar a la platja és més car aquest estiu

Vista de la platja d'Alcudia (Mallorca)

Vista de la platja d'Alcudia (Mallorca)EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Llogar una casa a les principals zones de platja espanyoles serà aquest estiu un 7,5 % més car que fa un any, a causa de l’alta ocupació que es preveu per l’increment del turisme nacional, la qual cosa suposa que costarà 926 euros de mitjana a la setmana, davant els 860 euros del primer estiu de pandèmia. Segons l’informe realitzat, com cada any, per TecniTasa (Tècnics en Taxació S.A.) sobre els preus del lloguer setmanal a les principals zones de platja espanyoles, els pressupostos més alts poden optar per un apartament de 80 metres quadrats an O Grove-Isla de la Toja da Toxa (Pontevedra) per 2.800 euros, per un pis de 90 metres a Puerto Banús-Marbella (Màlaga) per 2.700 euros o per 100 metres quadrats al Port d’Eivissa per 2.400 euros.

Les opcions més econòmiques són llogar una setmana per 250 euros apartaments de 60 metres a Vicedo o Burela (Lugo) o de 35 i 40 metres a Puerto de la Cruz (Illes Canàries) per uns 275. José María Basañez, president de TecniTasa, explica que el període de reserves s’ha avançat més del comú, que evidencia la recuperació d’aquest mercat, una vegada que el ritme de vacunació està aconseguint que les ganes per sortir de casa augmentin, però que encara es percep que sortir d’Espanya és més arriscat.

L’informe reflecteix que a Galícia es troba el més car i el més barat d’Espanya i a la Isla de la Toja s’uneixen, com el més prohibitiu, altres platges com les de Sanxenxo, on en segona línia a Praia Xilgar un apartament de 85 metres quadrats costa 1.300 euros setmanals, o Portonovo, amb 90 metres per 1.500 euros.

Lugo i la Corunya ofereixen estades més assequibles per 250 euros a Burela i Vicedo, i alguna cosa per sobre a Foz, amb 70 metres per 380 euros, o a Pontedeume, amb 60 metres per 350 euros.

A Astúries, la forquilla és molt més ajustada, amb lloguers en el centre de Ribadesella o Llanes per uns 730 euros setmanals o per 475 en apartaments de 55 metres quadrats a la Platja del Mur de Contenció, en Tàpia de Casariego.

A Andalusia, Marbella segueix encapçalant els preus més alts -Puerto Banús per 2.700 euros a la setmana o el mateix nucli urbà, Port Esportiu o Fontanilla, per 2.000-, i al litoral de Cadis, Sotogrande o Port Sherry i Vistahermosa a El Puerto, amb preus entre el 1.550 i 1.350 euros, respectivament. Els apartaments més econòmics estan Almeria, a la capital, en primera línia de platja per 425 euros un apartament de 80 metres quadrats o 450 a Motril, a Torrenueva.

tracking