SEGRE

MONEDA

Demà finalitza definitivament el termini per bescanviar pessetes per euros

A finals de maig quedaven sense canviar 1.584 milions d’euros per pessetes

Demà finalitza definitivament el termini per bescanviar pessetes per euros

Demà finalitza definitivament el termini per bescanviar pessetes per euros

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Demà finalitza definitivament el termini per poder bescanviar pessetes per euros al Banc d’Espanya, un procés que s’ha anat accelerant en les últimes hores i que ha provocat llargues cues a les diferents seus que té l’organisme pel territori nacional.

Per agilitzar els tràmits de canvi, el Banc d’Espanya va decidir que, a partir del 23 de juny, ja no seria imprescindible sol·licitar cita prèvia per realitzar la gestió.

A més, l’organisme ofereix un sistema ràpid d’entrega de les pessetes per al recompte i l’abonament posterior en el compte corrent de la persona que les desitgi canviar.

El canvi es pot realitzar tant a la seu central del Banc d’Espanya, a Madrid, com en qualsevol de les seues sucursals.

Segons estableix un reial decret llei aprovat pel Govern espanyol el novembre passat, demà finalitza l’esmentat termini per canviar pessetes per euros, encara que inicialment, el termini fixat acabava el 31 de desembre de 2020.

No obstant, davant de les dificultats que van sorgir com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus, es va ampliar el període.

Segons les últimes dades publicades pel Banc d’Espanya, a tancament de maig, el volum de monedes i bitllets en pesseta que encara guardaven els espanyols assolia 1.584 milions d’euros, un milió menys que a l’abril.

Del total d’aquest volum, 799 milions d’euros corresponien a bitllets en pessetes (800 milions a l’abril), i 785 milions a monedes de pessetes (el mateix volum que el mes previ).

tracking